Life for Life
"Το θαύμα δεν είναι πουθενά
παρά κυκλοφορεί μέσα
στις φλέβες του ανθρώπου!!!"


"Στης σκέψης τα γυρίσματα μ’ έκανε να σταθώ
ιδέα περιπλάνησης σε όμορφο βουνό.
Έτσι μια μέρα το ’φερε κι εμέ να γυροφέρει
τ’ άτι το γοργοκίνητο στου Γοργογυριού τα μέρη !!!"


ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΜΑΣ
Εμείς στο χωριό μας έχουμε ακόμα αυλές. Εκεί μαζευόμαστε, αμπελοφιλοσοφούμε,
καλαμπουρίζουμε, ψιλοτσακωνόμαστε μέχρι τις... πρώτες πρωινές ώρες! Κοπιάστε ν' αράξουμε!!!
-Aναζητείστε το"Ποίημα για το Γοργογύρι " στο τέλος της σελίδας.

8.8.17

ΓΟΡΓΟΓΥΡΑΙΟΣ ΑΓΑΠΗΣΕ ΜΕΣΟΧΩΡΙΤΙΣΣΑ ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

ΓΟΡΓΟΓΥΡΙ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017
Γοργογυραίος αγάπησε Μεσοχωρίτισσα και μάλιστα από οικογένεια χορευταράδων με αποτέλεσμα να φθάσουμε στο αίσιο τέλος, δηλαδή να νυμφευθεί ο Πανούλης την Λένα, και να παντρευτεί η Λένα τον Πανούλη. Από πολύ μικρός ο Πανούλης άκουγε την γιαγιά Βασιλική που μένει δίπλα στο πατρικό του να του λέει: Όταν  μεγαλώσεις και αποφασίσεις να νυμφευθείς φρόντισε η κοπέλα που θα επιλέξεις για σύντροφο στη ζωή σου, να είναι από τη Μεσοχώρα. Πες, πες η γιαγιά κατάφερε να υποβάλει τον Πανούλη σε αναζήτηση Μεσοχωρίτισσας. Ίσως κάποιος αναρωτηθεί γιατί η γιαγιά Βασιλική επέμενε να βρει Μεσοχωρίτισα; Είναι απλό, είναι και η ίδια Μεσοχωρίτισσα.

Φίλες και Φίλοι σας καλησπερίζω από το Μαγευτικό και Πανέμορφο Γοργογύρι, κάπως καθυστερημένα κάνω αυτή την ανάρτηση λόγω του ότι δεν είχα ιντερνέτ δυστυχώς η WIND δεν έχει καλό σήμα στο Γοργογύρι. Ζητώ συγγνώμη από την Λένα και τον Πανούλη. Πέρυσι που είχα παραβρεθεί στο γάμο του αδερφού του Πανούλη, του Μίχου, είχα εντυπωσιασθεί πάρα πολύ από τον χορό των μελών της οικογένειας της Λένας, από τον χορό του Γιώργου του Μήλιου, και του Πανούλη. Ο αδερφός της νύφης ο Γιάννης όταν χορεύει νομίζεις πως η πίστα είναι μια παλέτα και αυτός απλά ζωγραφίζει. Αξίζουν πολλά μπράβο σε ολη την οικογένεια, επίσης καλός χορευτής είναι και ο πατέρας του Πανούλη η σειρούλα μου ο Θωμάς σε βαριά και αργά τσάμικα.
Φέτος λόγω του θανάτου  της νύφης μου, κι ενώ θα το ήθελα πάρα πολύ γιατί ο Πανούλης είναι πολύ αγαπητός σε μένα, να παραβρεθώ στη χαρά του δεν μπορούσα, η ψυχολογία μου ήταν στα Τάρταρα. Ο Πανούλης από αγάπη για μένα το βράδυ του γλεντιού που έγινε στο σπίτι του μου αφιέρωσε το αγαπημένο μου ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας. Εγώ με τη σειρά μου σε στάση προσοχής, και με τον αντίχειρα υψωμένο προς τον ουρανό το αφιέρωνα στην αγαπημένη μας Ελένη.
Ντακούλας Παναγιώτης του Θωμά και της Ειρήνης.
Χονδρού Ελένη του Χρήστου και της Φωτεινής.
Αγαπητοί μας Λένα και Πανούλη σας εύχομαι να έχετε καλή υγεία, καλή τύχη, πολλούς και άξιους απογόνους, καθώς επίσης στη ζωής σας να μη τύχη και συναντήσετε ούτε τον Θεό, ούτε τον Διάβολο. Η Αρμονία, η Λογική, η Καλοσύνη, η Επικούρεια φιλοσοφία, και το Κέρας της Αμάλθειας ας είναι οι παντοτινοί σας σύντροφοι.

Σ’ αγαπώ
σ’ αγαπώ γιατί είσαι ωραία
σ’ αγαπώ γιατί είσαι ωραία
σ’ αγαπώ γιατί είσαι εσύ

Αγαπώ
αγαπώ κι όλο τον κόσμο
αγαπώ κι όλο τον κόσμο
γιατί ζεις κι εσύ μαζί

Το παρα...
το παράθυρο κλεισμένο
το παράθυρο κλεισμένο
το παράθυρο κλειστό

Άνοιξε
άνοιξε το ένα φύλλο
άνοιξε το ένα φύλλο
την εικόνα σου να δω



















ΥΓ. Τέλος καλό όλα καλά.  Επιμέλεια ανάρτησης FTK-PEPE