Life for Life
"Το θαύμα δεν είναι πουθενά
παρά κυκλοφορεί μέσα
στις φλέβες του ανθρώπου!!!"


"Στης σκέψης τα γυρίσματα μ’ έκανε να σταθώ
ιδέα περιπλάνησης σε όμορφο βουνό.
Έτσι μια μέρα το ’φερε κι εμέ να γυροφέρει
τ’ άτι το γοργοκίνητο στου Γοργογυριού τα μέρη !!!"


ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΜΑΣ
Εμείς στο χωριό μας έχουμε ακόμα αυλές. Εκεί μαζευόμαστε, αμπελοφιλοσοφούμε,
καλαμπουρίζουμε, ψιλοτσακωνόμαστε μέχρι τις... πρώτες πρωινές ώρες! Κοπιάστε ν' αράξουμε!!!
-Aναζητείστε το"Ποίημα για το Γοργογύρι " στο τέλος της σελίδας.

13.11.16

ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑ.Σ. ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ 29/10/2016 Απολάυστε την Άρτεμη, την Άλκηστη, την Διοτίμα και τον Αρκά.

ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ

Φίλες και Φίλοι αγαπητοί στοχαστές και αστόχαστοι σας καλημερίζω από τον μαγευτικό χώρο του β' ορόφου στο Μουσείο της Ακρόπολης. Εδώ σ' αυτόν τον ιδιαίτερο χώρο αποφασίσαμε τα μέλη της ΟΜΑ.Σ. (ομάδα στοχασμού) να συγκεντρωθούμε για την πρώτη μας συνεδρία. Λόγω τριημέρου, και αμυγδαλίτιδας είχαμε αρκετές απουσίες. Κάποιες/οι από τις/ους δικαιολογημένους απόντες θα δώσουν τις απαντήσεις τους με το ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο. Θα σταθώ λοιπόν στις τρεις Μούσες που ήταν παρούσες, και στον Ε.Ε.Κ.-οικονομολόγο Αρκά. Σας παρουσιάζω την Άρτεμη, την Άλκηστη, την Διοτίμα-Ζαν ντ Άρκ και όπως προείπα τον Αρκά. Μαθήτρια της β' λυκείου η πρώτη, Φοιτήτρια στην ψυχολογία η δεύτερη, Καθηγήτρια η τρίτη, και Ε.Ε.Κ.-οικονομολόγος ο τέταρτος. Όλοι οι παρόντες αφού πρώτα στάθηκαν σε στάση προσοχής και σεβασμού απέναντι από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης έδωσαν τον όρκο της ΟΜΑ.Σ. παρουσία του Επικούρειου Πέπου. Κατόπιν ο υπεύθυνος του χώρου μας υπέδειξε το σημείο όπου θα γινόταν η πρώτη συνεδρία, απ' ό,τι μας είπε η Αφροδίτη αυτό το σημείο θα μείνει στην ιστορία. Στο συγκεκριμένο τραπέζι υπάρχει μια μικρή ταμπελίτσα όπου αναφέρει: ''εδώ σ' αυτό το σημείο παραβρέθηκαν τα μέλη της ΟΜΑ.Σ. για την πρώτη τους συνεδρία.''
Καλό ταξίδι στις απαντήσεις των τεσσάρων. Με σεβασμό και Επικούρεια διάθεση, αν και τραυματίας, ο Επικούρειος Πέπος. Η συνέντευξη είχε μεταδοθεί από το ιντερνετικό ραδιόφωνο της ΟΚΡΑ  και είχε πολύ μεγάλη ακροαματικότητα, υπήρξαν και περιπτώσεις κουφών που την άκουσαν!!!!!!! (ήταν άραγε τάχαμου ανάπηροι συνταξιούχοι;).
Υ.Γ.  Λόγω της δυσκολίας στην απομαγνητοφώνηση και ταυτόχρονα της αντιγραφής είναι αδύνατη η σύντομη παρουσίαση. Θα το ήθελα κι εγώ πάρα πολύ αυτό αλλά δεν είναι εφικτό. Άρα λοιπόν θα σας παρουσιάσω σε συνέχειες τις απαντήσεις των μελών της ΟΜΑ.Σ.

1) Ποια είναι η γνώμη σας για την παιδεία μας, και ποιος ο ρόλος των κομμάτων στα Ελληνικά Πανεπιστήμια;

Διοτίμα-Ζαν ντ Άρκ: (πρόεδρος της ΛΟΓ) Κατ' αρχάς γεια σας, είμαι πολύ χαρούμενη που βρίσκομαι εδώ σήμερα για την πρώτη συνεδρία της ΟΜΑ.Σ. και κυρίως, γιατί ξαναβλέπω αγαπημένα πρόσωπα σ' αυτόν τον πολύ όμορφο και ιστορικό χώρο. Είχε δίκιο ο Πεπέ που μου μίλαγε πάντα για τις συναντήσεις του με τα μέλη σ' αυτόν τον υπέροχο χώρο. Και τώρα ας έρθω στην απάντηση. Πριν δυο χρόνια περίπου πήρα το πτυχίο μου από το ΑΠΘ (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης) Ιστορία-Αρχαιολογία, η γνώμη μου είναι πως τα Ελληνικά Πανεπιστήμια -πλην εξαιρέσεων δεν παρέχουν στους σπουδαστές τις ανάλογες γνώσεις και την ανάλογη παιδεία, είναι κατώτερα των περιστάσεων. Όσο για τον ρόλο των κομμάτων στα Πανεπιστήμια ελπίζω κάποτε όλα αυτά να σταματήσουν γιατί τώρα πια μόνο ζημιά κάνουν.

Άλκηστη:  (φοιτήτρια ψυχολογίας) 
 Συμφωνώ μ' αυτά που είπε η Διοτίμα, δυστυχώς είναι έτσι και χειρότερα, αυτό που βιώνω εγώ ως φοιτήτρια δεν έχει καμία σχέση μ' αυτό που ονειρευόμουν. Ευελπιστώ πως κάποια στιγμή κάτι θ' αλλάξει, αυτή την περίοδο παρατηρώ πως κάτι αλλάζει στην παιδεία των μικρών παιδιών, σίγουρα θα πάρει πολύ χρόνο αλλά κάποια στιγμή θα πρέπει το Ελληνικό Πανεπιστήμιο ν' αλλάξει ρώτα και νοοτροπίες, να γίνει ελκυστικό και ανταγωνιστικό. Όσο για τον ρόλο των κομμάτων θα πω μόνο μια λέξη, απαράδεκτος!! δεν προσφέρουν τίποτα το θετικό. Άλλο πολιτικοποίηση των νέων και άλλο κομματόσκυλα.

Αρκάς: (υποψήφιος Ε.Ε.Κ.- μεταπτυχιακός οικονομολόγος) 
Κατ' αρχάς να χαιρετήσω την παρουσία της Άρτεμις, και της Διοτίμας που έχουν έρθει από Φάρσαλα και Τρίκαλα, και που με την παρουσία τους θα ομορφύνουν, και θα πλουτίσουν τη σημερινή μας συνεδρία. Το κακό για μένα είναι πως πρέπει ν' απαντώ μετά από δυο κοφτερά και λαλίστατα γυναικεία μυαλά, όπου πολλές φορές το μόνο που θα έχω να πω θα είναι, πως συμφωνώ τις προλαλήσασες!!! Κατ' αρχάς να κάνω τον διαχωρισμό της μόρφωσης με την παιδεία, αυτό που παρέχουν τα Ελληνικά Πανεπιστήμια δεν έχει καμία σχέση με την παιδεία, δυστυχώς, το κακό είναι πως δεν μας παρέχουν και την ανάλογη μόρφωση πλην εξαιρέσεων. Είμαστε πάρα πολύ πίσω σε θέματα υποδομών, αξιολόγησης και οργάνωσης, όταν πέτυχα στις εξετάσεις για το LSE (London School of Economics) και επισκέφθηκα κάποια Πανεπιστήμια στην Αγγλία, ήταν σαν να βρέθηκα από επιβάτης ενός λεωφορείου της 10ετίας του 60 στην Ελλάδα, σ' ένα σύγχρονο αεροπλάνο. Ο ρόλος των κομμάτων είναι καταστροφικός, θα πρέπει άμεσα, εννοώ χθες, να σταματήσουν ν' ασχολούνται με τα Πανεπιστήμια.

Άρτεμις: (μαθήτρια β' λυκείου) 
 Ευχαριστώ Αρκά για τα καλά σου λόγια, κι εσύ με την δική σου παρουσία δίνεις άλλη αίγλη στην παρέα μας, λόγω ηλικίας δεν έχω κάποια άμεση εικόνα για τα Πανεπιστήμιά μας, ωστόσο όλα αυτά που ακούω δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά, αυτό πάντως που εισπράττω ως μαθήτρια είναι ο τυφλός φανατισμός πολλών συμμαθητών μου με τα κόμματα και αναρωτιέμαι γιατί; Άρα, όπως καταλαβαίνετε, το θέμα των κομμάτων δεν αφορά μόνον την τριτοβάθμια εκπαίδευση, είδη τα φυτώρια υπάρχουν και λειτουργούν από το Γυμνάσιο, για να μην πω από το Δημοτικό. Πιστεύω πως σημαντικό ρόλο σ' αυτές τις ηλικίες παίζει η οικογένεια, εκεί θα πρέπει να αναζητήσουμε τη ρίζα του προβλήματος.

2) Ποια είναι η γνώμη σας για την πολιτική και τους πολιτικούς; 

Ζαν ντ Άρκ-Διοτίμα: 
Αν απαντήσω με λόγια αγοράς, μιας και δεν ακούμε κάτι άλλο, οι αγορές έκαναν εκείνο, οι αγορές το άλλο, θα πω τη λέξη βρώμικη για την πολιτική, κάποτε υπήρχαν πολιτικές, σήμερα υπάρχουν οι αγορές. Θέλω να είμαι πολιτικό ον και όχι κομματικός γιακάς, αλλά με ποιες πολιτικές; αυτές των αόρατων αγορών; Όσο για τους πολιτικούς δεν υπάρχει κάποιος που να μπορώ να πω πως επειδή παράγει πολιτική τον θαυμάζω, όχι κάποιος τέτοιος δεν υπάρχει, μακάρι να κάνω λάθος.

Άλκηστη:  
Στις μέρες μας όταν μιλάμε για πολιτική δυστυχώς μιλάμε για κάτι βρώμικο, σημαντική πολιτική παράγουν οι σημαντικοί πολιτικοί, υπάρχουν τέτοιοι σήμερα; κατά την γνώμη μου όχι, και το χειρότερο είναι πως τώρα ήταν η περίοδος που χρειαζόμασταν τους καλύτερους. To τέλειο θα ήταν εμείς να ήμασταν ευχαριστημένοι από τους πολιτικούς που επιλέγουμε, κι αυτοί να είναι ευγνώμονες που τους επιλέξαμε. Ίσως μιλάω για την ιδανική πολιτεία, με τους ιδανικούς πολιτικούς, και τους ιδανικούς πολίτες.

Αρκάς:
Να λοιπόν που σας έλεγα πως θα αναγκαστώ να πω πως συμφωνώ τις προλαλήσασες, συμφωνώ απόλυτα με την Διοτίμα και την Άλκηστη. Οι πολιτικοί έχουν φθάσει την πολιτική στο χειρότερο σημείο, δεν χρειάζεται να είναι κάποιος ειδικός για να καταλάβει πως οι πολιτικοί μας ζούνε σε κάποια άλλη χώρα, κι εμείς αλλού, δεν χρειάζεται να είσαι γλωσσολόγος για να καταλάβεις την ξύλινη γλώσσα τους, δεν χρειάζεται να είσαι σεξολόγος για να καταλάβεις πως δεν υπάρχει επαφή του πολίτη με τους πολιτικούς, πλην του δούνε και λαβείν. Αρκετός κόσμος -δυστυχώς- λόγω των πολιτικών σιχάθηκε την πολιτική. Αυτό βέβαια είναι κακό γιατί οδηγούμεθα σε φαύλο κύκλο όπου εκεί παραμονεύουν τα όποια πιράνχας της ανωμαλίας. Δεν αγνοώ βέβαια την μεγάλη ευθύνη των πολιτών, εδώ ο αντίλογος θα πει, η κότα έκανε το αυγό η το αυγό την κότα; Υπονοώντας πως οι πολίτες φταίνε για τους πολιτικούς, ή οι πολιτικοί για τους πολίτες; Κατά την άποψή μου τους πολίτες τους διαμορφώνεις με την παιδεία.

Άρτεμις:  
 Θα ήθελα να επισημάνω πως -πάλι λόγω ηλικίας- δεν έχω ολοκληρωμένη άποψη για την πολιτική, προφανώς χρειάζομαι κάποια εμπειρία προκειμένου να αποκτήσω την απαραίτητη γνώση. Ωστόσο νομίζω πως αν βρεθεί κάποιος αξιόλογος πολιτικός και προσπαθήσει να κάνει μία τομή, είτε στην παιδεία, είτε στον πολιτισμό είτε στην κοινωνία, θα βρεθεί αντιμέτωπος με συμφέροντα και ομάδες που δεν θα του το επιτρέψουν, και που στη θέση του θα δούμε κάποιον ανίκανο, αλλά!!!!! που δεν θα τολμήσει να κάνει τις τομές που χρειάζονται. Σ' αυτή την περίπτωση ποιος φταίει; Το θέμα βέβαια είναι αν υπάρχουν αξιόλογοι πολιτικοί που να τολμούν να κάνουν αυτές τις τομές, και κατά πόσο έχουν την υποστήριξη τις πλειοψηφίας των πολιτών, και φυσικά του ίδιου του κόμματός τους. 
Αγαπητές φίλες αγαπητοί φίλοι η απομαγνητοφώνηση προχωράει με δυσκολία γι' αυτό κάπου εδώ θα σταματήσω. Έχω πάρα δουλειά αλλά αξίζει τον κόπο. Ελπίζω να βρείτε ενδιαφέρουσες τις απαντήσεις των νέων παιδιών, και όταν θα έχω χρόνο θα συνεχίσω να σας παρουσιάζω τη συνέχεια. Περιμένω επίσης τις απαντήσεις από την Περικτιόνη, την Όλγα, την Καλλιρρόη, και τον Προμηθέα. Καλή αγωγή της ψυχής σας. Με σεβασμό Fuji Tomo Kazu. 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΤΟΧΑΣΜΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ 29/10

O Kαπτάν Αρκάς με το πληρωμά του.
Φίλες και Φίλοι αγαπητοί συμποσιαστές και στοχαστές καλημέρα από την συνοικία των Θεών. Σήμερα έλαβα 2 μέιλ από τον Αρκά, σε κάποιους τα έχω ήδη κοινοποιήσει, τα οποία ήταν από το ιστολόγιο του Παναγιώτη Τραϊανού, σε όσους δεν τα έχω στείλει αναζητήστε τα. Επίσης σήμερα θα παρουσιάσω τη συνέχεια της συνέντευξης των μελών της ΟΜΑ.Σ. Αυτό που ξέχασα χθες να σας πω είναι το γεγονός της ξενάγησης στο Μουσείο από την ιστορικό μας- Αρχαιολόγο μας Διοτίμα-Ζαν ντ Άρκ. Αγαπητή Περικτιόνη όλα καλά, έλαβα τις απαντήσεις, μόλις τελειώσω με την απομαγνητοφώνηση θα παρουσιάσω σε μια ανάρτηση όλο το υλικό. Συνεχίζω λοιπόν με την πιο κάτω ερώτηση. Σας χαιρετώ με σεβασμό και Επικούρεια διάθεση ο Επικούρειος Πέπος.

3) Ποιοι είναι οι ήρωες σας και ποια τα ινδάλματα σας;

Διοτίμα-Ζαν ντ Άρκ: 
Δεν έχω κάποιους επώνυμους ήρωες, απλά θαυμάζω τους αφανείς ήρωες, αυτούς που πάντα η Ιστορία τους αδικεί, κι εγώ ως ιστορικός θέλω να τους αποκαταστήσω. Τα ινδάλματά μου είναι όλοι αυτοί που θυσιάστηκαν για να μπορώ εγώ σήμερα να συλλογάμαι λεύτερα.

Άλκηστη: 
Δεν έχω κάποιους συγκεκριμένους ήρωες και ινδάλματα, απλά πιστεύω πως στη σημερινή εποχή λόγω συνθηκών, υπάρχουν αρκετοί που θα τους ονόμαζα ήρωες. 

Αρκάς: 
 Nικηταράς, Κολοκοτρώνης, Καϊρης και γενικότερα οι ήρωες του 21, και του 40 για να αναφερθώ στη νεώτερη ιστορία. Το ''κακό'' για μας είναι πως έχουμε πάρα πολλούς ήρωες που σημαίνει, πολλούς αγώνες και πολλά βάσανα, πιστεύω πως όσο πιο λίγους ήρωες χρειάστηκε ένας λαός τόσο πιο καλά έχει περάσει. Το ίνδαλμα μου είναι ένας Έλληνας του εξωτερικού που μας κάνει περήφανους και που είχα την τύχη να συναντήσω εδώ στον ίδιο χώρο, ονομάζεται κ. Γιώργος Στεφανόπουλος είναι καθηγητής στο Μ.Ι.Τ. 

Άρτεμις: 
 Εν μέρη θα διαφωνήσω λίγο με τον Αρκά, όχι ως προς τους ήρωες που ανέφερε, γιατί σχετικά με τους ήρωες του 21 υπάρχουν εκεί ''ήρωες'' που κάθε άλλο εκτός από ήρωες ήταν. Διαβάζοντας κάποιος ιστορικά βιβλία -εννοείται όχι σχολικά- θα βρει πολλούς ήρωες της τσέπης και γενικότερα κάποιων συμφερόντων. Ελπίζω πως κάποια στιγμή θα γίνει κι εκεί ένα ξεκαθάρισμα ώστε να τιμούμε τους πραγματικούς ήρωες. Συγκεκριμένο ήρωα δεν έχω, επίσης ακόμα δεν έχω κάποιο ίνδαλμα.

4) Αν συναντούσατε το Θεό και τον διάβολο τι θα τον ρωτούσατε;

Διοτίμα- Ζαν ντ Άρκ: 
Bασικά δεν είμαι σίγουρη αν υπάρχουν, στον διάβολο πάντως θα του έλεγα, αρκετά men!!! Στον Θεό θα του έλεγα, κάνε κάτι για τις αρρώστιες, είναι δυνατόν να πεθαίνει ένα παιδί 17 χρονών; Πρόσφατα στο χωριό μας πέθανε ένα παλληκάρι, ο αγαπημένος μας Λάμπρος και ήταν μόλις 17. Επίσης θα τον ρώταγα τι έγιναν οι προκάτοχοί του, δηλαδή οι 12 Θεοί της Αρχαίας Ελλάδας.

Άλκηστη: 
Σε αντίθεση με την Διοτίμα που είπε πως αυτή η ερώτηση δεν της πολυάρεσε, εμένα με ενθουσίασε, είναι για μένα ίσως η καλύτερη. Δεν πιστεύω σε τίποτα απ' αυτά τα δυο, νομίζω πως είναι επινόηση του ανθρώπου, και πολύ σωστά επινοήθηκαν όλα αυτά γιατί φαντασθείτε το κενό που θα υπήρχε; Και να μη ξεχνάμε πως αρκετοί άνθρωποι αντλούν δύναμη και ξεπερνούν τις δυσκολίες της ζωής. Το Θεό θα τον ρώταγα, κατά πόσο, οι δήθεν εκπρόσωποι του επι γης τον εκφράζουν; Τον διάολο για να του τη σπάσω δεν θα τον ρωτούσα τίποτα!!!!!  

Αρκάς: 
To Θεό θα τον ρωτούσα γιατί δεν εμφανίζεται πιο συχνά ώστε να μην αμφιβάλουμε αν υπάρχει, και ποιος ήταν ο λόγος που τα χάλασε με τον διάβολο, και πως είναι δυνατόν να επιτρέπει να γίνονται αυτά τα αποτρόπαια εγκλήματα στον πλανήτη μας. Αντίστοιχα τον Ε.Α. (έξω αποδώ) θα του έλεγα για ποιο λόγο εμφανίζεται τόσο συχνά εκεί που δεν πρέπει, ενώ αφήνει στο απυρόβλητο αυτούς που θα έπρεπε να είχε πάρει από καιρό μαζί του, και μια δεύτερη ερώτηση, αν ο Θεός είναι το αφεντικό του.

Άρτεμις: 
 Θα ρωτούσα το Θεό γιατί δεν είναι εκεί όταν τον χρειαζόμαστε, αν περιμένει, και πως την ανταπόκριση μας όταν εμείς θεωρούμε πως του χρωστάμε το όποιο καλό στη ζωή μας.
Τον διάβολο θα τον ρωτούσα αν όντως επαναστάτησε, και κατά πόσο το έχει μετανιώσει. 

5) Ποια είναι η άποψή σας για τις προγαμιαίες σχέσεις; είσαστε υπέρ η κατά;

Διοτίμα-Ζαν ντ Άρκ: 
Εννοείται πως είμαι υπέρ.

Άλκηστη: 
To θεωρώ πολύ φυσικό και φυσικά είμαι υπέρ. 

Αρκάς: 
 Είμαι κι εγώ υπέρ, υπό την προϋπόθεση πως και οι δυο θα λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα, εννοώ της προφύλαξης, γιατί αν υπάρξει κάποιο ''ατύχημα'' τις περισσότερες φορές είναι η γυναίκα αυτή που θα περάσει τα δύσκολα. Επομένως μέτρον άριστον!!! 

YΓ. Εδώ είχαμε μία μικρή διακοπή γιατί τα παιδιά -μετά από πρόταση του Αρκά- ζήτησαν και τη γνώμη του Επικούρειου Πέπου λόγω του ό,τι είχε μεγαλώσει στην περιοχή της συνοικίας των Θεών, και από μικρός είχε γευτεί τους καρπούς του γυναικείου σώματος, το οποίο ύμνησε, και συνεχίζει να υμνεί στα ποιήματά του, και εν γένει στα γραπτά του.

Επικούρειος Πέπος: Υπέρ και από νωρίς, πάντα βέβαια με την δέουσα προσοχή,
και σεβασμό, και φυσικά με το γνώθι σαυτόν.

Άρτεμις: 
Δεν θα διαφωνήσω μαζί σας απλά να προσθέσω πως αυτό όταν συμβεί θα πρέπει κυρίως η κοπέλα να έχει μελετήσει πάρα πολύ καλά τα αισθήματά της, και τις ευθύνες που θα προκύψουν.

6) Αν ήταν στο χέρι σας να αλλάξετε τρία πράγματα στην Ελλάδα ποια θα ήταν αυτά;

Διοτίμα-Ζαν ντ Άρκ: 
A') την παιδεία μας, β') Το σύστημα υγείας, γ') γνώση της άγνοιας της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Άλκηστη: 
Α') Την παιδεία μας, β') την ποιότητα των τηλεοπτικών προγραμμάτων, γ') τους πολιτικούς μας.

Αρκάς: 
A') Τους κατοίκους, β') Tην παιδεία μας, γ') Την ενημέρωσή μας.

Άρτεμις: 
Α') Το σύνολο των πολιτικών, κοινωνικών και φιλοσοφικών ιδεών μας, δηλαδή την ιδεολογία μας και αυτόματα θα άλλαζαν όλα.

ΥΓ. Σε αντίστοιχη ερώτηση το 2011 η Διώνη είχε πει ''τις συμπεριφορές μας γιατί αυτόματα θ' άλλαζαν όλα τ' άλλα.'' Λέτε η Άρτεμις του 2016 να είναι η Διώνη του 2011; 
Αγαπητοί επισκέπτες κάπου εδώ θα ξανακάνω μια διακοπή γιατί όπως σας έχω πει η απομαγνητοφώνηση είναι δύσκολη υπόθεση, και κυρίως η αντιγραφή λόγω τσίκι τσίκι είναι βάσανο μεγάλο. Ένυ γουέι που λένε και στο Γοργογύρι η συνέχεια προσεχώς. Με σεβασμό ο Επικούρειος Fuji Tomo Kazu.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΡΟΣ ΤΡΙΤΟ ΑΡΤΕΜΙΣ, ΑΛΚΗΣΤΗ, ΔΙΟΤΙΜΑ-ΖΑΝ ΝΤ ΑΡΚ, ΑΡΚΑΣ ΟΜΑ.Σ.

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου σας χαιρετώ από την συνοικία των Θεών. Σήμερα θα σας

παρουσιάσω το τρίτο μέρος από την συνέντευξη των επίλεκτων μελών της ΟΜΑ.Σ. Η πρώτη συνεδρία είναι πια γεγονός και σύντομα θα ακολουθήσει και η δεύτερη πιο διευρυμένη. Σήμερα 11/11/16 ο Αρκάς με πληροφόρησε πως οριστικοποιήθηκε τελικά η ημερομηνία για το τρίτο, και πιο κρίσιμο στάδιο των εξετάσεων της Υ.Π.Α. για την πρόσληψη των 32 Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας. Η ημερομηνία είναι 11/12/16 ακριβώς σ' ένα μήνα, δηλαδή ανήμερα του Αγίου Σπυρίδωνα θα έχουμε -ελπίζω- τα ευχάριστα. Αρκαδούλι πάμε δυνατά όπως τότε που σάρωσες στις εξετάσεις του LSE. Αγαπητή Περικτιόνη είναι και δική μου επιθυμία να γνωρίσεις όλα αυτά τα αξιόλογα παιδιά, εννοείται πως αν αποφασίσουμε να επισκεφθούμε το Παρίσι αποδεχόμαστε εκ των προτέρων την πρόσκληση. Πράγματι θα είναι υπέροχο να ξαναβρεθούμε, και μάλιστα στο Παρίσι και με τόσο όμορφη παρέα. Στο Πασί έχουμε μείνει σ' ένα πανέμορφο παραμυθένιο μικρό ξενοδοχείο, πράγματι μένεις σε πολύ καλή περιοχή, ανυπομονούμε να ξαναβρεθούμε στο αγαπημένο μας Παρίσι. Όλα θα κριθούν από το αποτέλεσμα της 11της Δεκεμβρίου, αν ο Αρκάς πετύχει στις εξετάσεις έχουμε τάξει να κάνουμε αυτό το ταξίδι. Φίλε Ορέστη που σήμερα έχεις και την ονομαστική σου γιορτή σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, κάνουμε ό,τι μπορούμε, όταν με το καλό επιστρέψεις θα κανονίσω συνάντηση. Φίλες και Φίλοι σας χαιρετώ, με σεβασμό και Επικούρεια διάθεση ο Fuji Tomo Kazu. Πάμε τώρα στη συνέχεια της συνέντευξης.

7) Τώρα πείτε μας τι θα αλλάζατε σε εσάς γιατί οι άλλοι ήμαστε εμείς, επομένως αν αλλάξουμε εμείς τότε ίσως αλλάξει και ο κόσμος. 

Διοτίμα-Ζαν ντ Άρκ: 
Tην αδράνειά μου, θα ήθελα να είμαι πιο ενεργητική, το ιδανικό για μένα θα ήταν να ξαναγινόμουν όπως όταν ξεκινήσαμε την δημιουργία της ΛΟΓ. 

Άλκηστη: 
 Θα άλλαζα τον τρόπο σκέψεις σχετικά με τον εθελοντισμό, και όπως η Διοτίμα θα ήθελα κι εγώ να είμαι πιο δραστήρια, πιο ενεργό μέλος της κοινωνίας. 

Αρκάς: 
Tην αναποφασιστικοτητά μου, την ατολμία μου, και την αδύναμη αυτοπεποιθησή μου, αυτά σε προσωπικό επίπεδο, σε γενικότερο θα άλλαζα τους ενοίκους του 3του ορόφου της τετραώροφης κατοικίας όπου διαμένω γιατί δεν τους μπορώ άλλο!!!! 

Άρτεμις: 
 Aυτό που θα άλλαζα δεν γνωρίζω αν θα έκανε πιο ευτυχείς του συνανθρώπους μου, σίγουρα όμως θα έκανε καλό σε μένα, θα ήθελα να δείχνω μεγαλύτερη επιείκεια, επίσης θα ήθελα να μην ήμουν τόσο πολύ αγχώδης.

8) Τι είναι αυτό που σας κάνει να θυμώνετε στην καθημερινότητά σας;

Διοτίμα-Ζαν ντ Άρκ: 
To γεγονός πως κάθε πρωί η μητέρα μου με ξυπνάει πάντα τραβώντας την κουβέρτα, και πάντα με την ίδια φράση: Ξύπνα υπναρού πήγε μεσημέρι!!!! και η ώρα είναι μόλις 08.30 επίσης η αδιαφορία για τον διπλανό μας, και ο τρόπος που με κοιτούν τ' αγόρια όταν μου κάνουν προσπέραση. 

Άλκηστη: 
 Οι απαράδεκτες συμπεριφορές των καθηγητών της σχολής μου, οι βρόμικοι χώροι της σχολής μου, τα βρόμικα κτίρια της σχολής μου, και η αδιαφορία όλων μας που σπουδάζουμε σ' αυτή τη σχολή, (Πάντειο Πανεπιστήμιο).

Αρκάς: 
O ατομικισμός, ο ωχαδερφισμός και το γεγονός πως ανήκω σε μια ιστορική μεν αλλά μικρή ομάδα που δεν παίρνει ποτέ πρωτάθλημα, φυσικά μιλάω για την ΆΕΚ 

Άρτεμις: 
 Είναι σειρά μου να πω πως με κάλυψαν οι προλαλήσαντες απλά να προσθέσω, πως με θυμώνει πάρα πολύ η αλαζονεία γενικότερα, και ειδικότερα από παιδιά της ηλικίας μου. 

9) Τι σημαίνει για εσάς η λέξη φιλία;

Διοτίμα-Ζαν ντ Άρκ: 
Aσαφής απάντηση, δυσκολία προσδιορισμού.

Άλκηστη: Ασαφής απάντηση, δυσκολία προσδιορισμού. 

Αρκάς: Υπέρβαση, κυματοθραύστης, στήριγμα, επικοινωνία, και όπως λέει ο Mr Pepos Πάντων κτημάτων κράτιστων έστι φίλος σαφής και αγαθός.

Άρτεμις: Λόγω ηλικίας δεν μπορώ να πω πως έχω βιώσει τη φιλία όπως τ' άλλα παιδιά, ποιο πολύ μπορώ να πω πως έχω γνωστούς παρά φίλους, επομένως επιφυλάσσομαι ν' απαντήσω στο μέλλον. 

10) Ποιοι είναι οι αγαπημένοι σας: συγγραφείς, ποιητές, ζωγράφοι;

Διοτίμα-Ζαν ντ Άρκ: 
Πηνελόπη Δέλτα, Κική Δημουλά, Τουλούζ Λοτρέκ, Ραφαήλ.

Άλκηστη:  
 Θα αναφερθώ ειδικότερα στους ποιητές για ευνόητους λόγου, Καβάφης, Κική Δημουλά, Καριωτάκης, Λειβαδίτης, από τους ζωγράφους θαυμάζω τον ''Πεπέ'' ο οποίος εκφράζει την νέα τάση του Pepozinismou, και από συγγραφείς την Λιλή Ζωγράφου.

Αρκάς: 
 Oυμπέρτο Έκο, Jostein Gaarder, Γουώλτ Γουϊτμαν, Κική Δημουλά, Καβάφης, Ελύτης, Πικάσο, Ματίς, Μανέ, Μίτσιγκαν, και φυσικά ο Πεπέ για τους λόγους που προανέφερε η Άλκηστη.

Άρτεμις: 
Πρώτος και καλύτερος για μένα από του σύγχρονούς ζωγράφους είναι ο ''Πεπέ'' η τεχνική του, και τα θέματά του είναι τόσο παράξενα, και προφητικά που μόνο αυτός μπορεί να τα καταλάβει!!! και μπορώ να τα συγκρίνω μόνον με τα έργα του Νταβίντσι. Προφανώς η τέχνη του θα εκτιμηθεί μετά τον θάνατό του, οι πίνακές του μετά την ''αναχωρησή του'' θα έχουν πάαααααρα πολύ μεγάλη αξία. Μακάρι να μπορούσα να πείσω τον πατέρα μου ν' αγόραζε μερικούς πίνακές του τώρα -ως αποταμίευση- γιατί μετά τα νούμερα θα είναι αστρονομικά. Η πρότασή μου είναι αγοράστε ''Πεπέ'' με κλειστά μάτια, γιατί και ανοικτά να τα έχετε δεν πρόκειται να κατανοήσετε το μεγαλείο αυτού του καλλιτέχνη. Από ποιητές τον Καβάφη, από συγγραφείς Νταν Μπράουν.

ΥΓ. Κάπου εδώ επενέβη ο συντονιστής της συζήτησης και ζήτησε διακριτικά από την Άρτεμη να σταματήσει να μιλάει για τον ''Πεπέ'' γιατί θα το εκλάβουν οι αναγνώστες ως διαφήμιση των έργων του.

11) Ποια λογοτεχνικά βιβλία έχετε διαβάσει από την αρχή του χρόνου, και ποιο είναι αυτό που σας ενθουσίασε;

Διοτίμα-Ζαν ντ Άρκ: 
Τα βιβλία του Αυγούστου Κορτώ, τον οποίο ανακάλυψα πρόσφατα.

Άλκηστη: 
Αντιγνώση, Πάτυ και Ρόμπερτ, και το Να βλέπεις τον έρωτα, Παρίσι Μπλουζ.

Αρκάς: 
Το όνομα του Ρόδου, ο Κόσμος της Σοφίας, Αντιγνώση της Λιλής Ζωγράφου.

Άρτεμις: 
Η Φόνισσα του Παπαδιαμάντη, οι Γέφυρες του Μάντισσον και πάρα πολλά σχολικά!!! 

12) Ποιος είναι ο μεγαλύτερος φόβος σας;

 Διοτίμα-Ζαν ντ Άρκ: 
Να μην χάσω πρόωρα αγαπημένα μου πρόσωπα.

Άλκηστη: 
Η ανεξέλεγκτη μοναξιά.
Αρκάς: 
Mιας και είχα αργήσει να πω πως συμφωνώ με τις προλαλήσασες!! Ευχαριστώ τα κορίτσια που μου έδωσαν την ευκαιρία εδώ σ' αυτό το σημείο να το επαναλάβω, αυτοί είναι και οι δικοί μου φόβοι.
Άρτεμις: Τη μοναξιά και τον Θάνατο αγαπημένων μου προσώπων, άρα συμφωνώ κι εγώ με την Διοτίμα, την Άλκηστη και τον Αρκά.
13) Ποιο εν ζωή πρόσωπο εκτιμάτε περισσότερο;
Διοτίμα-Ζαν ντ Άρκ: Eδώ παρουσιάστηκε κάποιο πρόβλημα στην ηχογράφηση γιατί η Διοτίμα ως μη όφειλε, αναφέρθηκε σε πρόσωπο της Ουτοπίας.
Άλκηστη: Εδώ παρουσιάστηκε κάποιο πρόβλημα στην ηχογράφηση γιατί η Άλκηστη θέλησε όπως είπε -τυχαία τάχα μου- να αναφερθεί κι αυτή σε πρόσωπο της Ουτοπίας, που το είχε ήδη αναφέρει η Διοτίμα.
Αρκάς: Εδώ το πρόβλημα μεγιστοποιήθηκε γιατί ο Αρκάς ως ζηλιαρόγατος αναφέρθηκε κι αυτός στο ίδιο πρόσωπο της Ουτοπίας που ανάφεραν οι: Διοτίμα και Άλκηστη με αποτέλεσμα ο λογογράφος να πάθει κοκομπλόκο!!
Άρτεμις: Όταν ένα μικρό κορίτσι ακούει τα μεγαλύτερα να μιλούν για έναν ουτοπιστή, αυτό τι θα κάνει; φυσικά ό,τι έκανε και η Άρτεμις, αναφέρθηκε κι αυτή στο ίδιο πρόσωπο που είχαν αναφέρει, η Διοτίμα, η Άλκηστη και ο Αρκάς. 
Κάπου εδώ θα ξανακάνω ένα διάλειμμα, θα συνεχίσω Θ.Θ. αύριο. Σας καλημεροκαλησπερίζω με σεβασμό και Επικούρεια διάθεση ο Επικούρειος Πέπος.  

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΟ ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΜΑ.Σ.

Φίλες και Φίλοι σας καλημερίζω από την συνοικία των Θεών, και συγκεκριμένα από το εργαστήριο-ατελιέ όπου τις τελευταίες μέρες έχω αποτραβηχτεί προκειμένου να τελειώσω τον πιο ερωτικό πίνακα που έχω ζωγραφίσει.  Παράλληλα στα διαλείμματα προσπαθώ να κάνω και την απομαγνητοφώνηση, σήμερα θα θα σας παρουσιάσω το τέταρτο μέρος, και ελπίζω σύντομα το πέμπτο, και κατόπιν τον επίλογο και τα πρακτικά της πρώτης συνεδρίας της ΟΜΑ.Σ. Θα μου επιτρέψετε εδώ να ξαναπώ δυο σχόλια για τα μέλη της ΟΜΑ.Σ. Σας προσκαλώ στη δεύτερη συνεδρία που θα γίνει ξανά στον ίδιο χώρο για να υποβάλλεται τα όποια ερώτημα τα έχετε στα μέλη, και φυσικά να συμμετάσχετε στη συζήτηση. όταν βρεθείτε μ' αυτά τα παιδιά τότε θα νιώσετε πως δεν έχουν χαθεί όλα. Απλά το μόνο που ζητούν αυτά τα παιδιά είναι να τους ακούμε και να τους σεβόμαστε, πιστέψτε με αρθρώνουν λόγο που δύσκολα συναντάς σ' αυτές τις ηλικίες. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην Άρτεμη και στην Διοτίμα-Ζαν ντ Άρκ γιατί η πρώτη ήρθε από τα Φάρσαλα, και η δεύτερη από την μαγευτική πόλη των Τρικάλων προκειμένου να παραστούν σ' αυτή τη συνεδρία. Μακάρι στα κανάλια να παρακολουθούσαμε τέτοιες ομιλίες. Όλα τα μέλη ευχόμαστε στον Αρκά καλή επιτυχία, γιατί έχει όλα τα προσόντα να πετύχει τον στόχο του, εκείνη την ημέρα όλοι μας θα του στείλουμε τη θετική μας αύρα ώστε να απαντήσει και να γράψει σωστά σε όλα τα τεστ. Αγαπητή Διοτίμα-Ζαν ντ Άρκ το μεταπτυχιακό στην ιστορία της τέχνης ακούγεται πολύ ελκυστικό, θα προσπαθήσω να πάρω επαφή με τον Ορέστη που γνωρίζει πάρα πολύ καλά το θέμα γιατί έχει κάνει σπουδές στην ιστορία της τέχνης και μεταπτυχιακό στην Ιταλία. Κυρία πρόεδρε της ΛΟΓ η ιδέα σας είναι καταπληκτική, σύντομα θα σας παρουσιάσω το πακέτο των προτάσεων κι εσείς με την τετράγωνη λογική που σας διακρίνει θα πάρετε τις σωστές αποφάσεις. Σας χαιρετώ με σεβασμό και Επικούρεια διάθεση ο Επικούρειος Πέπος. Πάμε τώρα στις ερωτήσεις και στις απαντήσεις.
14) Ποιο είναι το αγαπημένο σας απόφθεγμα;

Διοτίμα-Ζαν ντ Άρκ: 
Oμοιος ομοίω αει πελάζει!! Και σήμερα χρησιμοποιούμε αυτήν τη φράση θέλοντας να δηλώσουμε πως ο άνθρωπος από τη φύση του τείνει να προσεγγίζει ανθρώπους που του μοιάζουν, τείνει να συναναστρέφεται τους ομοίους του.

Άλκηστη: 
Αδράξτε τι στιγμή!! Carpe Diem!! Η φράση Carpe Diem  έγινε ευρύτερα γνωστή από την ταινία Dead Poets Society ( Ο Κύκλος των Χαμένων Ποιητών) όπου ο Robin Williams εξηγεί το τι σημαίνει η φράση Carpe Diem.
Λευκονόη, μη ρωτάς, δεν κάνει να ξέρεις
ποιο τέλος όρισαν οι θεοί για τη ζωή τη δική μου και τη δική σου·
και μη ζητάς τ’ άστρα μελετώντας να το βρεις.
Πόσο είναι προτιμότερο να δείχνεις υπομονή σ’ ότι συμβεί!
Χειμώνες περισσότερους αν μας χρωστά ο Δίας
ή αν αυτόν μάς χάρισε στερνό, που σπάει το κύμα το τυρρηνικό
στ’ αντικρινά τα βράχια, δείξε τη φρονιμάδα σου,
στράγγιζε τα κρασιά σου·
κι αφού η ζωή είναι λίγη, κλάδευε τη μακρινή ελπίδα.
Όσο μιλάμε, θα ’χει πετάξει πια ο φθονερός ο χρόνος.
Άδραξε την ημέρα και δείξε όσο το δυνατόν
λιγότερη εμπιστοσύνη στο αύριο.

Αρκάς: 
Πάντων κτημάτων κράτιστόν ἐστι φίλος σαφὴς καὶ ἀγαθός, ότι δηλαδή απ' όλα τα περιουσιακά  στοιχεία το πιο σημαντικό είναι ο φίλος. Και με την ευκαιρία να σας πω πως θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό που μπορώ να απολαμβάνω την υπέροχη φιλία τόσο αξιόλογων ατόμων όπως εσείς κορίτσια, και φυσικά τους διαχρονικούς μου φίλους τον Mr Alex, και τον  Mr Pepo.

Άρτεμις: 
Ζεις μόνο μία φορά!! Μου αρκεί πάντως που βρίσκομαι σήμερα εδώ μαζί σας, και απολαμβάνω την υπέροχη φιλία σας και σας ευχαριστώ γι' αυτό. Είχα ακούσει πάρα πολλά για όλους σας από τον θείο μου, και τώρα κατάλαβα το πόσο δίκιο είχε όταν μίλαγε για σας με τα καλύτερα λόγια.
15) Ποιο είναι το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό σας;

Διοτίμα-Ζαν ντ Άρκ: 
Η ειλικρίνειά μου, η αφοσίωσή μου στους φίλους μου, και ο απεριόριστος χώρος που χρειάζομαι προκειμένου να παρκάρω.

Άλκηστη: Η  υπερδραστηριότητα μου που με σηκώνει πάντα από την καρέκλα και το κρεβάτι.

Αρκάς: Η ανεξάντλητη υπομονή μου, άλλωστε γι' αυτό ο Mr Pepos λέει πως θα γίνω ένας καλός σύζυγος!!!!!!

Άρτεμις: 
Η Ολύμπια ψυχραιμία μου, την οποία ελπίζω να διατηρήσω και στην υπόλοιπη ζωή μου γιατί σίγουρα τα δύσκολα είναι μπροστά μου.

16) Τι θεωρείτε πιο σημαντικό στους φίλους σας;

Διοτίμα-Ζαν ντ Άρκ: 
Την άδολη αγάπη τους, και την συμπαράστασή τους στις χαρές μου.

Άλκηστη: 
Την αποδοχή τους και την κατανόησή τους, λόγω του ό,τι είμαι ''δύσκολος'' χαρακτήρας, αυτά τα θεωρώ πολύ σημαντικά.

Aρκάς: 
Την ειλικρίνειά τους, την αφoσίωσή τους, την αγάπη τους, και κυρίως την κατανόησή τους

Άρτεμις: 
Τη χαρά τους στις μελλοντικές -αν έρθουν- επιτυχίες μου.

17) Ποια είναι η καλύτερη συμβουλή που σας έχουν δώσει;

Διοτίμα-Ζαν ντ Άρκ: 
Mου την έχει δώσει ο ''ανώνυμος'' Πεπε και είναι η εξής: ''Όταν ''πέφτεις'' ψυχολογικά, να μην μένεις για πολύ χρόνο ''κάτω'' γιατί υπάρχουν 2 μεγάλοι κίνδυνοι, ο πρώτος είναι να το συνηθίσεις και να παραμείνεις εκεί, και ο δεύτερος να σε ποδοπατήσουν οι επόμενοι. Και ακόμη μία που μου την έδωσε ο Poof!!! ''διεκδίκησε από τη ζωή αυτά που σου αξίζουν, τίποτα παραπάνω, αυτά είναι υπεραρκετά. Ομολογώ πως άργησα να τα καταλάβω και τα δύο.

Άλκηστη: 
Να μην αλλάξω χειραγωγούμενη, ν' αλλάξω επειδή το θέλω εγώ, και όχι επειδή αυτό επιθυμούν οι άλλοι.

Aρκάς: 
Προέρχεται από μία διαχρονική μου φίλη την οποία υπεραγαπώ, και μου είχε γράψει στο βιβλίο που μου έκανε δώρο στα γενέθλιά μου: ''Να αντιληφθείς τις δυνατότητές σου και να πράξεις τα δέοντα''. Από τότε προσπαθώ να την δικαιώσω. Με την ευκαιρία θέλω να της στείλω έναν χαιρετισμό, -γνωρίζω πως περιμένει πως και πως να διαβάσει τη συνέντευξη- φιλαράκι μου σ' αγαπώ πολύ

Άρτεμις: 
''Μην αγχώνεσαι, μην αγχώνεσαι, μην αγχώνεσαι''. Προσπαθώ αλλά κάτι δεν κάνω καλά και δεν μου πετυχαίνει η συνταγή.

18) Διαλέξτε 5 λέξεις που να περιγράφουν τον εαυτό σας.

Διοτίμα- Ζαν ντ Άρκ: 
Κούκλα!!! Όμορφη!!! Τσαχπίνα!!! Σε ηλικία γάμου!!! Ελκυστική!! Λαμπερή!! ελάτε τώρα ας σοβαρευτούμε, λοιπόν Ειλικρινής, Κοινωνική, Χαμογελαστή όπως η Τζοκόντα, και όπως λέει ένας ανώνυμος φίλος μου Μπαχτσές!!! και Οξυδερκής. Ενίοτε και αγχωτική.

Άλκηστη: 
Απόλυτη, Φιλόμουση, Φιλότεχνη, Παθιάρα, Φιλόδοξη,

Αρκάς: 
Χαμογελαστός, Ρεαλιστής, Αναποφάσιστος, Εργατικός, και Μεθοδικός.

Άρτεμις: 
Αγχώδης, Σκληρή, Πεισματάρα, Φιλόδοξη, και Ενθουσιώδης.

19) Ποιο ταλέντο θα θέλατε να είχατε;

Διοτίμα-Ζαν ντ Άρκ: Εύκολη η απάντηση γιατί δεν θα ψάξω πολύ λόγω του ό,τι είμαι πολυτάλαντη!!!!!! Αρκά γιατί γελάς; συγνώμη Διοτίμα αλλά μ' αυτά που λές θα νομίζει ο κόσμος πως μαζευτήκαμε εδώ για να δούμε ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα!!! Εντάξει, αφού ο Αρκάς δεν με πιστεύει θα πω πως θα ήθελα να έχω το μόνο ταλέντο που μου λείπει, και είναι το ταλέντο της καλλιφωνίας.

Άλκηστη: 
Να μπορούσα να ζωγραφίζω όπως ο Πέπε!! αυτό θα ήταν το τέλειο ταλέντο.

Αρκάς: 
Eγώ θα ήθελα να έχω το ταλέντο, να μπορώ να χαρίζω ταλέντα, για να έκανα την Διοτίμα Καλλίφωνη, την Άλκηστη Ζωγράφο, και την Άρτεμη ό,τι επιθυμήσει, δηλαδή Μάγος!!!

Άρτεμις: 
 Επειδή κι εγώ είμαι ξετρελαμένη με την ζωγραφική θα ήθελα να έχω το ταλέντο του Ζωγράφου, έστω και αν δεν θα μπορούσα να φθάσω ποτέ να γίνω σαν τον Πέπε.

20) Αν μπορούσατε να διαλέξετε να επιστρέψει στη ζωή ένα ιστορικό πρόσωπο, ποιο θα ήταν και τι θα το/την ρωτούσατε;

Διοτίμα-Ζαν ντ Άρκ: 
Τον Νέλσονα Μαντέλα, και θα τον ρωτούσα αν όλα αυτά που ονειρευόταν όταν ήταν στη φυλακή τα έκανε πράξη όταν έγινε πρόεδρος.

Άλκηστη: 
Ως φοιτήτρια της ψυχολογίας θα ήθελα να επιστρέψει ο Καρλ Γιούνγκ για να τον ρωτήσω κατά πόσο ήταν σωστή η απόφασή μου να γίνω ψυχολόγος. Αν δεν δεχόταν ο Κάρλ Γιούνγκ θα έφερνα πίσω τον Λέο Μπουσκάλια.

Αρκάς: 
Τον Καποδίστρια, και θα τον ρωτούσα αν θα μπορούσε ν' αλλάξει η κατάσταση στην πατρίδα μας, και πως.

Άρτεμις: 
 Α') Τον Νταβίντσι για να τον ρωτήσω αν πράγματι είχε κρυφούς κώδικες στα έργα του. Β) Τους αρχαίους τραγικούς για να τους ρωτήσω κατά πόσο συμφωνούν με την ερμηνεία που εμείς δίνουμε στα κείμενά τους. Γ) Τον  Γάιο Ιούλιο Καίσαρα για να του δείξω τα σημερινά Φάρσαλα. (Το έτος 49 π.Χ. κλιμακώθηκε η ένταση που υπήρχε ανάμεσα στον Γάιο Ιούλιο Καίσαρα (περίπου 100-44 π.Χ.) και στον Πομπήιο (106-48 π.Χ.) σε εμφύλιο πόλεμο. Ο Καίσαρας γρήγορα πήρε τον έλεγχο στην Ιταλία και νίκησε τους υποστηρικτές του Πομπήιου στην Ισπανία. Η αποφασιστική μάχη όμως έμελλε να γίνει στην Ελλάδα. Μια πρώτη σύγκρουση στο Δυρράχιο ανάμεσα στον Καίσαρα και τον Πομπήιο ανέδειξε νικητή τον Πομπηίο. Η νίκη αυτή όμως δεν ήταν αποφασιστικής σημασίας.) Αυτά για να θυμόμαστε και λίγη ιστορία.

Κάπου εδώ θα πρέπει να κάνω το διάλειμμα μου γιατί το τσίκι τσίκι είναι πολύ κουραστικό. Ένυ γουέι σας καληνυχτίζω, με σεβασμό και Επικούρεια διάθεση ο Fuji Tomo Kazu.

Φίλες και Φίλοι αγαπητοί συναθλητές και Μαραθωνοδρόμοι σας καλημερίζω, δεν υπάρχει μεγαλύτερος πόνος για έναν αθλητή της κλασικού Μαραθωνίου από το να παρακολουθεί, λόγω τραυματισμού τον αγώνα από την τηλεόραση. Δυστυχώς αυτό συνέβη  στον Επικούρειο Πέπο, ο τραυματισμός στο γόνατο δεν του επέτρεψε -παρά την προσπάθεια που έκανε ο κορυφαίος φυσικοθεραπευτής Τζιμ Άνταμς- δεν μπόρεσε να τον αποθεραπεύσει ώστε να έδινε το παρών και να λάβει μέρος στην Κλασική διαδρομή του Μαραθωνίου. Ένυ γουέι υπάρχουν και χειρότερα. Ελπίζουμε τουλάχιστον να πάει καλά ό Αντώνης, ο σύζυγος της Άννα Μαρίας ο γαμπρός του Πολύκαρπου. Καλή επιτυχία επίσης στον Αστροτόμ σχετικά με το αποτέλεσμα του μεταπτυχιακού, ο επόμενος μήνας θα είναι γεμάτος από γεγονότα τα οποία ελπίζω να εξελιχθούν ευχάριστα, εκκρεμούν πολλά και προς το τέλος του Δεκέμβρη, αν όλα πάνε καλά μας περιμένει ένα 7ήμερο ταξιδάκι στο Παρίσι παρέα με εκλεκτά φιλαράκια, το consept έκλεισε χθες. Η Περικτιόνη χάρηκε πάρα πολύ όταν της ανακοίνωσα το πρόγραμμα της άφιξής μας, Αρκαδούλι βάλε τα δυνατά σου για να μην ακυρώσουμε το ταξίδι. Συνεχίζω σήμερα με το πέμπτο μέρος της συνέντευξης και κατόπιν θα σας την παρουσιάσω ολοκληρωμένη  και με τις απαντήσεις της Περικτιόνης, ελπίζω και με τους Πυθαγόρα, Όλγα, και Καλλιρρόη. Τελικά τις απαντήσεις των τριών θα τις έχω το ερχόμενο σ/κ που θα συναντηθούμε στο Μουσείο, πριν λίγο μίλησα με τον Πυθαγόρα και μου έκανε αυτή την πρόταση. Σας χαιρετώ, με σεβασμό και Επικούρεια διάθεση ο Fuji Tomo Kazu. Πάμε τώρα στη συνέχεια των απαντήσεων.

21) Ποιες συμπεριφορές είναι αυτές που σας κάνουν έξω φρενών;

Διοτίμα-Ζαν ντ Άρκ: 
 Ε! καιρός ήταν να πω κι εγώ μια φορά πως συμφωνώ με τους προλαλήσαντες!!!!!!  Ουφ! μούφυγε ένα βάρος. Λοιπόν αυτό που μ' εξοργίζει αφάνταστα είναι τα βλέμματα αυτών που με κοιτούν παράξενα την ώρα που προσπαθώ να παρκάρω, κάθε φορά αυτό με βγάζει από τα ρούχα μου, μερικές φορές μάλιστα νιώθω πως οδηγώ κάποιο πολύ ξεχωριστό αυτοκίνητο και γι' αυτόν τον λόγο με παρατηρούν.

Άλκηστη: 
Η μιζέρια και η έλλειψη σεβασμού, αυτές οι συμπεριφορές μ' εξοργίζουν, ελπίζω ως ψυχολόγος να το ξεπεράσω, και παράλληλα να βοηθήσω αυτούς τους ανθρώπους να τ' αποβάλουν.

Αρκάς: 
Διαμένω σε μια τετραώροφη οικοδομή όπου στον τρίτο όροφο, -εγώ μένω στον δεύτερο- μένει μία τριμελής οικογένεια οι οποίοι σε καθημερινή βάση μου κάνουν τη ζωή κόλαση. Αρκεί να σας πω πως η κόρη όταν φεύγει από το σπίτι ανοίγει το ραδιόφωνο στη διαπασών και μπορεί αυτό να κρατήσει από το πρωί έως αργά το βράδυ. Άντε τώρα να συγκεντρωθείς είτε για να διαβάσεις, είτε για να χαλαρώσεις. Προφανώς θα έχει κάποιο πρόγραμμα στον υπολογιστή γιατί έχει κάνει πολύωρες επιλογές τραγουδιών όπου ανάμεσα στα τραγούδια έχει ηχογραφήσει και αναστεναγμούς από πορνοταινίες. Μιλάμε για διεστραμμένο άτομο. 

Άρτεμις: 
Η αδιαφορία όλων μας γι αυτά που γίνονται για μας χωρίς εμάς.

22) Ποια είναι τα δυνατά, και ποια τα αδύνατα σημεία του εαυτού σας;

Διοτίμα-Ζαν ντ Άρκ: Άλκηστη: Άρτεμις: 
 Όλες μ' ένα στόμα απάντησαν, η γοητεία μας, η φινέτσα μας, τα κρυφά μας κάλλη, ο πλούσιος εσωτερικός μας κόσμος, τό καταθετικό μας βιβλιάριο και φυσικά τα πολλά ταλέντα μας.

Αρκάς: 
Mr Pepos πείτε στα κορίτσια να κουλάρουν λίγο, έχουν καβαλήσει το καλάμι κι αυτό δεν επιτρέπετε σε μέλη της ΟΜΑ.Σ. Δε λέω πως έχουν άδικο, αλλά λίγη μετριοφροσύνη δεν βλάπτει, ειδικά η Διοτίμα που είναι σε ηλικία γάμου θα πρέπει να είναι πιο προσγειωμένη. Για φανταστείτε τώρα να διαβάσει κάποιος υποψήφιος γαμπρός αυτή τη συνέντευξη, και να ήθελε να κάνει πρόταση γάμου στην Διοτίμα θα τρόμαζε και δεν θα το έκανε. Εις ό,τι με αφορά νομίζω πως το δυνατό μου σημείο είναι αυτό της υπομονής, σκεφτείτε πως κοντεύω τα 30 κι ακόμα περιμένω να πάρει το πρωτάθλημα η ΑΕΚ!!!!! 

23) Αν υποθέσουμε πως έπρεπε να στείλουμε σε κάποιον άλλο πλανήτη 2 πράγματα που θα μπορούσαν να αποτυπώσουν την παρούσα κατάσταση στον πλανήτη μας, ποια θα ήταν αυτά;
Διοτίμα-Ζαν ντ Άρκ: 
 Τις αναρτήσεις του ιστολογίου της Λογοτεχνικής Ομάδας Γοργογυρίου, και ειδικότερα αυτές που έχω επιμεληθεί εγώ, και φυσικά μια πρόσφατη φωτογραφία μου!!!!!!!!! 

Υ.Γ. Ο Αρκάς μόλις άκουσε το δεύτερο αναφώνησε, έλεος!!!!!! Mr Pepos η Διοτίμα άφησε το καλάμι κι ανέβηκε στα σύννεφα, κάτι πρέπει να κάνουμε για την πάρτη της. Τι θα λέγατε να την παίρναμε μαζί μας στο Παρίσι;
Mr Pepos: OK, η πρόταση σου φίλε Αρκά θα μπει σε διαβούλευση.

Άλκηστη: 
Εγώ Mr Pepos θα ήθελα να μου δώσετε λίγη πίστωση χρόνου προκειμένου ν' απαντήσω σ' αυτή την ερώτηση.

Αρκάς: 
Εγώ θα έστελνα τον Γενικό, και τους ενοικιαστές του τρίτου ορόφου.

Άρτεμις: 
Θα έστελνα ένα c.d. με μουσικές του Μπετόβεν και του Μπάχ, και κάποιο βιβλίο που να περιγράφει την εξέλιξη στον πλανήτη μας.

24) Αν υποθέσουμε πως μετά από ένα ναυάγιο βρισκόσασταν στο νησί των επιθυμιών χωρίς επιστροφή, και θα μπορούσαν να εκπληρωθούν δυο επιθυμίες σας ποιες θα ήταν αυτές; 

Διοτίμα- Ζαν ντ Άρκ: 
Α')Να μου στείλουν το μαγιό μου, και Β') τα καλλυντικά μου.

Άλκηστη: 
Α') Να μου στείλουν το πιάνο μου, και Β')τα βιβλία μου.

Αρκάς: 
Α') Να πάω εγώ στη Διοτίμα αυτά που ζήτησε, και Β') όταν το πιάνο θα θέλει κούρδισμα να πηγαίνω έγώ.

Άρτεμις: Α') Οι γονείς μου να κάνουν ακόμα ένα παιδί, και Β') να έρθουν στο νησί κι άλλοι ναυαγοί.

25) Κλείνοντας θα σας κάνω μια τελευταία ερώτηση, τι σημαίνουν για σας οι λέξεις αγάπη, σεβασμός, παιδεία, αυτογνωσία, ψυχαγωγία.

Διοτίμα-Ζαν ντ Άρκ: 
Aυτογνωσία=να γνωρίζεις τα όριά σου. Αγάπη=το νόημα της ζωής. Παιδεία=το Α' και το Ω' σε μια ευνομούμενη πολιτεία. Σεβασμός=το απαραίτητο πρώτο σκαλί πριν και μετά την αγάπη. Ψυχαγωγία=το αντίθετο της διασκέδασης, η τροφή της ψυχής, εφάμιλλο με το γάλα της μάνας προς το παιδί.

Άλκηστη: 
Αγάπη=το Α' και το Ω' στη ζωή μου, ο πιλότος μου όταν ταξιδεύω μέσα στα σύννεφα, το σόναρ μου όταν αυτοβυθίζομαι. Σεβασμός=απαραίτητο στοιχείο στις ανθρώπινες σχέσεις. Παιδεία=η απαραίτητη δόση οξυγόνου για το ανθρώπινο είδος. Αυτογνωσία=η απαραίτητη χαρτογράφηση του εαυτού μας. Ψυχαγωγία=ο καλύτερος οδηγός- ξεναγός-περιηγητής της ψυχής μας, πρόσφατα έζησα κάτι ανάλογο όταν με πολλύ όμορφη παρέα παρακολούθησα την θεατρική παράσταση ''Ο Άμλετ αλλιώς''.

Αρκάς: 
Αγάπη=αποδοχή, κατανόηση και αλληλοπότισμα. Σεβασμός= το αλατοπίπερο μια κοινωνίας που θέλει να προοδεύει. Παιδεία=η αποταμίευση του σήμερα για τις αναλήψεις του αύριο. Αυτογνωσία=να γνωρίζω ποιος είμαι, τι θέλω, που πάω, και γιατί υπάρχω. Ψυχαγωγία=αυτό που κάνουμε αυτή τη στιγμή, σ' αυτόν το χώρο το θεωρώ μέγιστη αγωγή της ψυχής μας. Κάτι σαν την αμβροσία των θεών.

Άρτεμις: 
Αγάπη= Τα πάντα... δύσκολος στόχος γι' αυτό θα σταθώ στη λέξη σεβασμός που είναι πιο εφικτός, και πιο χρήσιμος. Μπορώ να μην σ' αγαπήσω, αλλά μπορώ όμως να σε σεβαστώ. Παιδεία=το ζητούμενο στην Ελληνική κοινωνία. Αυτογνωσία=Συνομιλία με τα εσώψυχα μας, και προυπόθεση βελτίωσής μας. Σεβασμός=η προϋπόθεση της αγάπης, και της προόδου. Ψυχαγωγία=Αυτό που θα κάνουν απόψε οι γονείς μου!!! 

(Εδώ ο Mr Pepos διαφώνησε γιατί κάθε άλλο παρά ψυχαγωγία το θεωρούσε αυτό που θα έκαναν οι γονείς της Άρτεμις εκείνο το βράδυ.)

Αγαπητά μου φιλαράκια σας ευχαριστώ. Είσαστε καταπληκτικά πλάσματα, προσοχή όμως, αν επειδή θεωρήσετε πως η επάρκειά σας είναι σε καλά επίπεδα και τα βάλετε όλα στον αυτόματο πιλότο τότε θα χάνετε σιγά σιγά ύψος με αποτέλεσμα να βρεθείτε στην επικίνδυνη ζώνη. Επομένως όχι εφησυχασμός, όχι ωχαδερφισμός΄. Να θυμόσαστε πάντα τα λόγια του Στηβ Τζομβς, ''να παραμείνετε ''πεινασμένα'' και περίεργα.''  Μετά την συνεδρία η Ιστορικός-Αρχαιολόγος της ομάδας η ξακουστή Διοτίμα- Ζαν ντ Άρκ μας ξενάγησε στους χώρους του Μουσείου.
Φίλες και φίλοι ελπίζω να ψυχαγωγηθήκατε, έστω για λίγο,  διαβάζοντας τις απαντήσεις των παιδιών. Σας χαιρετώ με σεβασμό ο Επικούρειος Fuji Tomo Kazu.
Μουσείο Ακρόπολης 29 0κτωβρίου 2016