Life for Life
"Το θαύμα δεν είναι πουθενά
παρά κυκλοφορεί μέσα
στις φλέβες του ανθρώπου!!!"


"Στης σκέψης τα γυρίσματα μ’ έκανε να σταθώ
ιδέα περιπλάνησης σε όμορφο βουνό.
Έτσι μια μέρα το ’φερε κι εμέ να γυροφέρει
τ’ άτι το γοργοκίνητο στου Γοργογυριού τα μέρη !!!"


ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΜΑΣ
Εμείς στο χωριό μας έχουμε ακόμα αυλές. Εκεί μαζευόμαστε, αμπελοφιλοσοφούμε,
καλαμπουρίζουμε, ψιλοτσακωνόμαστε μέχρι τις... πρώτες πρωινές ώρες! Κοπιάστε ν' αράξουμε!!!
-Aναζητείστε το"Ποίημα για το Γοργογύρι " στο τέλος της σελίδας.

24.9.16

Χρυσοβαλάντης Αργυρίου ένας νέος ποιητής από το Γοργογύρι.

Κάντζα 24.09.2016, μία μέρα μετά την παρουσίαση του νέου και πολλά υποσχόμενου ποιητή, Χρυσοβαλάντη Αργυρίου, στους ποιητικούς κύκλους της πρωτεύουσας, και μία μέρα πριν τα γενέθλια της Κοντεσίνας Ηρούς.

Καλημέεεεεερα!!!! Γοργογύρι από την Μαγευτική και Ιστορική πόλη των Αθηνών. Φίλες και Φίλοι αγαπητοί φίλοι της Ποίησης και της Λογοτεχνίας σας καλημεροκαλησπερίζω από την Κάντζα Παλλήνης, και από την έδρα της ΟΚΡΑ στο Κορωπί.
Μετά από ένα πολύωρο ταξίδι -λόγω γιαγιάς- κατάφερα τελικά να παραβρεθώ στην παρουσίαση του βιβλίου του δικού μας ποιητή. Κατά τις 18.50 μαζί με την Σπυριδούλα νο πρόβλεμ!! φθάσαμε στην οδό Γερανίου 41 όπου βρίσκονται τα γραφεία της Πανελλήνιας Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών. Απ' αυτή την εκδήλωση θα σας παρουσιάσω σήμερα αρκετές φωτογραφίες. Η παρουσία μου εκεί ήταν διττή, παρέστην ως φίλος της ποίησης και του ποιητή, ως συγχωριανός του, και ως φωτορεπόρτερ των διεθνών ΜΜΕ και φυσικά του ιστολογίου της ΛΟΓ.
ΘΑ σταθώ ιδιαίτερα στην ομιλία του Χρυσοβαλάντη η οποία ήταν από στήθους, και όχι όπως συνήθως γίνεται. Φίλες και Φίλοι ήταν μια καταπληκτική ομιλία, αν κάποιος απλά άκουγε την ομιλία και δεν είχε εικόνα, δεν θα πίστευε πως αυτά τα λόγια ήταν από έναν 19χρονο. Ειλικρινά όλοι οι παρευρισκόμενοι ένιωσαν πολύ όμορφα που άκουγαν ένα νεαρό παιδί να αρθρώνει τόσο μεστό λόγο. Ιδιαίτερα η συμμαθήτριά του η Σπυριδούλα no provlem! ήταν πολύ συγκινημένη και περήφανη για τον συμμαθητή της. Όταν κάποια στιγμή πήρα τον λόγο και αναφέρθηκα στην πρόεδρο της ΛΟΓ την Κωνσταντίνα Ντακούλα, και το τι συνέβη όταν μου χάρισε το βιβλίο του Βαλάντη έγινε ένας μικρός χαμός. Επειδή έχω παραβρεθεί σε πολλές παρουσιάσεις βιβλίων, λόγω ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟΥ και γνώριζα τι είναι αυτό που κάνει μια εκδήλωση βαρετή, δεν έκανα κάποια ερώτηση, αλλά είπα στους παρευρισκόμενους μια μικρή ιστορία από την έκτη δημοτικού που αφορούσε τον Χρυσοβαλάντη. Όλοι μα όλοι συγκινήθηκαν πάρα πολύ και απόλαυσαν αυτή την μικρή, αλλά ενδιαφέρουσα ιστορία.
Επίσης εκείνο που μου έκανε μεγάλη εντύπωση ήταν το γεγονός πως ο ποιητής Χρυσοβαλάντης, δεν έχει καβαλήσει κάποιο καλάμι και τακτικά τόνιζε πως ο ίδιος δεν θεωρεί τον εαυτό του ποιητή αλλά έναν εργάτη των λέξεων. Εγώ θα έλεγα πως αυτό που έκανε ήταν μια σωστή κίνηση και μπράβο του, εμείς έχουμε όλο το δικαίωμα να τον αποκαλούμε ποιητή. Φίλε Βαλάντη όπως είπε και ο Θεόκριτος στον ποιητή Ευμένη, στο ποίημα του Καβάφη, ''και στο πρώτο σκαλί που έφτασες είναι μεγάλη τιμή''.
Ως συγχωριανός σου εύχομαι όπως ρέουν τα νερά των δυο ποταμών του χωριού μας, έτσι να ρέουν μέσα σου οι λέξεις και να μετασχηματίζονται σε ποίηση.
ΥΓ. Αν αύριο πραγματοποιηθεί η συνάντηση στο Μουσείο θα σας έχω και νέο φωτορεπορτάζ.
Σας χαιρετώ, και χαίρομαι πάρα πολύ που επέστρεψα στα πάτρια εδάφη για πολλούς λογοτεχνικούς και όχι μόνο λόγους. Με σεβασμό και Επικούρεια διάθεση ο Επικούρειος Πέπος.
















 Περίπου 50 άτομα παραβρέθηκαν στην εκδήλωση. Στις δυο τελευταίες φωτογραφίες 2 παλιοί συμμαθητές, ο Χρυσοβαλάντης και η Κορνηλία.