Life for Life
"Το θαύμα δεν είναι πουθενά
παρά κυκλοφορεί μέσα
στις φλέβες του ανθρώπου!!!"


"Στης σκέψης τα γυρίσματα μ’ έκανε να σταθώ
ιδέα περιπλάνησης σε όμορφο βουνό.
Έτσι μια μέρα το ’φερε κι εμέ να γυροφέρει
τ’ άτι το γοργοκίνητο στου Γοργογυριού τα μέρη !!!"


ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΜΑΣ
Εμείς στο χωριό μας έχουμε ακόμα αυλές. Εκεί μαζευόμαστε, αμπελοφιλοσοφούμε,
καλαμπουρίζουμε, ψιλοτσακωνόμαστε μέχρι τις... πρώτες πρωινές ώρες! Κοπιάστε ν' αράξουμε!!!
-Aναζητείστε το"Ποίημα για το Γοργογύρι " στο τέλος της σελίδας.

15.9.16

Ένα μικρό αφιέρωμα στην μητέρα του κ. ΛΕΟ ΜΠΟΥΣΚΑΛΙΑ για την υπέροχη σούπα.

ΓΟΡΓΟΓΥΡΙ BEACH 15/09/2O16 ημέρα καταπληκτική και ώρα 14.30

Τη σημερινή ανάρτηση την αφιερώνω στη μνήμη της μητέρας του ΛΕΟ ΜΠΟΥΣΚΑΛΙΑ γιατί σήμερα δοκιμάσαμε, εγώ και η Δολέντσια τη συνταγή της πιο νόστιμης σούπας που έφαγα μέχρι σήμερα. Τα υλικά που χρησιμοποιήσαμε ήταν τα εξής. 
Κόκαλα ξεψαχνισμένα, Καρότα, Σέλινο, Κρεμμύδια, Σκόρδο, Μελιτζάνες, Πιπεριές, Ντομάτα, Κολοκυθάκια, Κρασί λευκό, 4 είδη ζυμαρικά, λίγη Τσουκνίδα, Λάχανο και λίγα Κάστανα. Ένα μόνο θα σας πω, έφαγα 3 πιάτα!!!!!!!! Ανάμεσα στις φωτογραφίες που θα σας παρουσιάσω υπάρχουν και 2 με την σούπα της Μάνας Μπουσκάλια. Σήμερα ήταν επίσης ημέρα περισυλλογής καρπών, όταν πήγα στο οικόπεδο του αδερφού μου για να συλλέξω τα καρύδια και τα κυδώνια βρέθηκα προ εκπλήξεως! Αντί για καρύδια βρήκα αρχι-δια παντώς που λένε και στο Κορωπί, και ένα!!!!! κυδώνι. Ως φαίνεται κάποια ''αλεπού'' με δυο πόδια είχε ήδη φροντίσει για την περισυλλογή.
Ελπίζω τουλάχιστον να φτιάξει καλό γλυκό με τα κυδώνια, καλή σου όρεξη ''κυραλεπού'', ο φράχτης όμως τι σου έφταιγε;
Σήμερα θα συνεχίσω με κάποιες παλιές φωτογραφίες, με την ελπίδα πως κάποια στιγμή, θα δημιουργηθεί ένα αξιόλογο αρχείο φωτογραφιών, για το μουσείο που θα γίνει κάποια στιγμή, αν δεν γίνει στο χωριό θα το κάνω ψηφιακό.
Συνεχίζω να διαβάζω τα ποιήματα του Χρυσοβαλάντη-Διογένη Αργυρίου, και ειλικρινά έχω μείνει έκπληκτος από τον πλούτο της γλώσσας, την παρατηρητηκότητα,  και την εφευρετικότητα των νοημάτων, και είναι μόνον 19!!!! Μιλάμε για ανερχόμενο ταλέντο;
Αυτό που ξέχασα χθες να σας πω είναι το γεγονός πως έχει ήδη στο μυαλό του το πρώτο του μυθιστόρημα. Πολυτάλαντος ο Βαλάντης. Αυτά τα ολίγα για σήμερα. Με σεβασμό και αγάπη ο Επικούρειος Πέπος.















 Όποια/ος μαντέψει ποια είναι τα προσώπατα στη φωτογραφία κερδίζει ένα δείπνο στα ''Χασαπάκια''.