Life for Life
"Το θαύμα δεν είναι πουθενά
παρά κυκλοφορεί μέσα
στις φλέβες του ανθρώπου!!!"


"Στης σκέψης τα γυρίσματα μ’ έκανε να σταθώ
ιδέα περιπλάνησης σε όμορφο βουνό.
Έτσι μια μέρα το ’φερε κι εμέ να γυροφέρει
τ’ άτι το γοργοκίνητο στου Γοργογυριού τα μέρη !!!"


ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΜΑΣ
Εμείς στο χωριό μας έχουμε ακόμα αυλές. Εκεί μαζευόμαστε, αμπελοφιλοσοφούμε,
καλαμπουρίζουμε, ψιλοτσακωνόμαστε μέχρι τις... πρώτες πρωινές ώρες! Κοπιάστε ν' αράξουμε!!!
-Aναζητείστε το"Ποίημα για το Γοργογύρι " στο τέλος της σελίδας.

25.12.15

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΕΝΑΣ ΥΠΕΡΟΧΟΣ ΈΛΛΗΝΑΣ συγχαρητήρια και ελπίζω να τον μιμηθούν κι άλλοι.

Προσφορά 15 εκ. από συνταξιούχο στα σχολεία της Αιτωλοακαρνανίας!!!!!!!!!!!!! 
Αυτές οι προσφορές είναι που πιάνουν τόπο, το να δωρίζεις σε μοναστήρια και σε εκκλησίες είναι μεν το κάτι τις, αλλά δεν είναι το ουσιαστικό. Θα δώριζες ποτέ σε έναν πλούσιο χρήματα; Να τα κάνει τι; Ν' αυξήσουν την πλεονεξία του; Δεν έχουμε ανάγκη από εκκλησίες, έχουμε ανάγκη από καλά και σύγχρονα σχολεία, έχουμε ανάγκη από παιδεία.
Φίλες και Φίλοι δεν διαβάσατε λάθος, απλά το ποσό ήταν σε δραχμές και έγινε επί υπουργείας Δημήτρη Φατούρου. Αυτή την κορυφαία πράξη την έκανε ένας συνταξιούχος καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Νικολακόπουλος.
Τις οικονομίες μιας ολόκληρης ζωής προσέφερε για τα σχολεία της ορεινής Αιτωλοακαρνανίας ο ηλικίας 92 -τότε- χρόνων, ο συνταξιούχος καθηγητής. Οκ. Νικολακόπουλος επισκέφθηκε, με τη σύζυγό του Αμαλία τον υπουργό παιδείας Δημ. Φατούρο και του παρέδωσε την υπ' αριθμ. 248382 επιταγή της Αγροτικής Τράπεζας Παναιτωλίου Αγρινίου με το ποσόν των 15 εκατομμυρίων δραχμών, σα να λέμε σήμερα 44.000,00ευρώ!!!!!!!!!!! ''Είναι οι οικονομίες βαριάς πολεμικής αναπηρίας από τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο'', είπε φανερά συγκινημένος ο συνταξιούχος καθηγητής. Στον ίδιο τον υπουργό αποκάλυψε το κίνητρο της αξιέπαινης πράξης του: '''Ηταν ένα ζευγάρι παπούτσια που μου χάρισε ο δάσκαλος μου επειδή κυκλοφορούσα ξυπόλητος.....!''.
Ποιον να πρωτοσυγχαρείς; τον δάσκαλο; τον καθηγητή; τη σύζυγό του; Εύγε και στους τρεις. Εκείνος ο σημαντικός Έλληνας έκανε αυτή την σημαντική πράξη και τα τρωκτικά, πολιτικά και μη ροκάνιζαν το δένδρο που ονομαζόταν Ελλάδα ως γνήσιοι Καλικάντζαροι.

Σας χαιρετώ, με σεβασμό και Επικούρεια διάθεση ο Επικούρειος Πεπος-Fuji Tomo Kazu.
Κωνσταντίνε Νικολακόπουλε σ' ευχαριστώ. 













blessed friends i send you my love and i wish the new year gives you health, harmony, happiness ant a trip to my country. With Love Epikourios Pepos-Fuji Tomo Kazu, Bass, Lamprini.