Life for Life
"Το θαύμα δεν είναι πουθενά
παρά κυκλοφορεί μέσα
στις φλέβες του ανθρώπου!!!"


"Στης σκέψης τα γυρίσματα μ’ έκανε να σταθώ
ιδέα περιπλάνησης σε όμορφο βουνό.
Έτσι μια μέρα το ’φερε κι εμέ να γυροφέρει
τ’ άτι το γοργοκίνητο στου Γοργογυριού τα μέρη !!!"


ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΜΑΣ
Εμείς στο χωριό μας έχουμε ακόμα αυλές. Εκεί μαζευόμαστε, αμπελοφιλοσοφούμε,
καλαμπουρίζουμε, ψιλοτσακωνόμαστε μέχρι τις... πρώτες πρωινές ώρες! Κοπιάστε ν' αράξουμε!!!
-Aναζητείστε το"Ποίημα για το Γοργογύρι " στο τέλος της σελίδας.

25.11.15

5 σπιτικά γιατροσόφια για πάσα νόσο από την σούπερ γιαγιά!!!!!!!

 | 

Φίλες και Φίλοι καλησπέρα, επειδή ο καιρός από σήμερα άρχισε ν' αγριεύει επικοινώνησα με την σούπερ γιαγιά και μου είπε πως τα πιο κάτω γιατροσόφια θα σας βοηθήσουν να σταθείτε δυνατοί χωρίς φάρμακα. Εφαρμόστε αυτή την τακτική και σίγουρα ο Μάρτιος θα σας βρει υγιέστατους, η σούπερ γιαγιά δεν έφθασε τυχαία τα 100!!!! Και να μη ξεχνάτε πως η θετική σκέψη και τα χαρούμενα άτομα διπλασιάζουν τις αντοχές μας και την Αρμονία στη ζωή μας. Σας χαιρετώ, με σεβασμό και Επικούρεια διάθεση ο Δόκιμος Επικούρειος Πέπος.

Πονάει ο λαιμός σας; Έχετε το στομάχι σας; Η γιαγιά έχει πάντα μία μυστική συνταγή για να σας κάνει να νιώσετε καλύτερα, η οποία πιάνει πάντοτε! Εμείς μαζέψαμε 5 σπιτικά γιατροσόφια, όπως τα προτείνουν οι γιαγιάδες όλης της Ελλάδας και σας τα παρουσιάζουμε.
Κοτόσουπα για το κρύωμα
Τίποτα δεν μπορεί να σας κάνει να νιώσετε καλύτερα, όταν είστε άρρωστοι, από μία σπιτική κοτόσουπα. Η σούπα είναι ένα φαγητό που «κατεβαίνει» εύκολα αν πονάει ο λαιμός σας και ταυτόχρονα ανακουφίζει τον ερεθισμό της περιοχής. Επιπλέον, το αλάτι και το λεμόνι που περιέχει, βοηθούν να σκοτωθούν τα μικρόβια και το νερό σας κρατάει ενυδατωμένους. Εάν βάλετε και λίγο καρότο και λαχανικά μέσα θα σας εφοδιάσει και με όλα τα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζεστε για να αναρρώσετε.

Τονωτικό ρόφημα για τον πονόλαιμο
Φέτος ο καιρός δεν μας έχει κάνει την χάρη, αφού δηλώνει αναποφάσιστος, με αποτέλεσμα να έχουμε συχνά πονόλαιμο. Για να τον αντιμετωπίσετε, βάλτε σε ένα κατσαρολάκι χυμό από δύο πορτοκάλια και ένα λεμόνι, μπόλικη κανέλα, 2 κουταλιές της σούπας μέλι και 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ και βάλτε το να ζεσταθεί. Λίγο πριν πάρει βράση, βγάλτε το από το μάτι και πιείτε το. Όχι μόνο θα σας ανακουφίσει από τον πονόλαιμο, αλλά και θα σας γεμίσει με ενέργεια και βιταμίνες.
Μέλι για τον λαιμό και τον βήχα
Ο βήχας και ο ερεθισμένος λαιμός είναι ο χειρότερος συνδυασμός, αφού κάθε φορά που βήχετε το λαιμός σας γίνεται χειρότερος. Αντί να αρχίσετε να καταναλώνετε φάρμακα, καραμέλες και σιρόπια, μπορείτε να φάτε λίγο μέλι. Ακόμα καλύτερα, μπορείτε να βάλετε μία κουταλιά μέλι στο ζεστό σας τσάι ή στο γάλα σας. Το μέλι καταπραΰνει και μαλακώνει τον λαιμό.
Λαπάς για το στομάχι
Εάν νιώθετε τις στομαχικές διαταραχές να σας «χτυπούν την πόρτα», ο παραδοσιακός λαπάς θα σας σώσει. Όπως και στην κοτόσουπα, έτσι και στον λαπά, το αλάτι και το λεμόνι λειτουργούν καταπραϋντικά. Βράστε ρύζι καρολίνα και λίγο πριν το βγάλετε από την φωτιά, ρίξτε μπόλικο αλάτι και λεμόνι και θα έχετε μπροστά σας έναν νοστιμότατο λαπά.
Δυόσμος για τον εμετό
Δεν είναι λίγα τα ελληνικά βότανα που έχουν ευεργετικές ιδιότητες και ο δυόσμος είναι ένα από αυτά. Για την ακρίβεια, ο δυόσμος είναι χωνευτικός και βοηθά στην αποτροπή του εμετού. Αρκεί να βάλετε 6 γραμμάρια, μέσα σε βραστό νερό και να τον πιείτε, το μεσημέρι και το βράδυ, μετά από κάθε γεύμα. Εκτός από το στομάχι σας, θα σας βοηθήσει να έχετε και καθαρή αναπνοή.
Ανιχνευτής: Διομήδης-Έρση