Life for Life
"Το θαύμα δεν είναι πουθενά
παρά κυκλοφορεί μέσα
στις φλέβες του ανθρώπου!!!"


"Στης σκέψης τα γυρίσματα μ’ έκανε να σταθώ
ιδέα περιπλάνησης σε όμορφο βουνό.
Έτσι μια μέρα το ’φερε κι εμέ να γυροφέρει
τ’ άτι το γοργοκίνητο στου Γοργογυριού τα μέρη !!!"


ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΜΑΣ
Εμείς στο χωριό μας έχουμε ακόμα αυλές. Εκεί μαζευόμαστε, αμπελοφιλοσοφούμε,
καλαμπουρίζουμε, ψιλοτσακωνόμαστε μέχρι τις... πρώτες πρωινές ώρες! Κοπιάστε ν' αράξουμε!!!
-Aναζητείστε το"Ποίημα για το Γοργογύρι " στο τέλος της σελίδας.

29.8.15

O MAΓΟΣ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΞΑΝΑΧΤΥΠΗΣΕ!!! Μανούλα στείλε πολλές ευχές στον Αστροτόμ.

Φίλες και Φίλοι καλησπέρα από το μαγευτικό και πανέμορφο Γοργογύρι, 16η μέρα σήμερα στο Μ.κ.Π. Γ. και για πρώτη φορά βρήκα λίγο χρόνο για να επικοινωνήσω μαζί σας, ο λόγος που άργησα να επικοινωνήσω μαζί σας είναι γιατί από τις 13/08/ ολή η οικογένεια βρισκόμαστε σε επιφυλακή λόγω του εγκεφαλικού που υπέστη η μητέρα μου στις 13/08. Την προηγούμενη μέρα στις 12/08 μαζί με την Λαμπρινή φθάσαμε στο χωριό και η μητέρα μου σε γενικές γραμμές ήταν καλά, τίποτα στον ορίζοντα δεν φαινόταν πως κάποια καταιγίδα ήταν καθ' οδόν, την επόμενη 13/08 κατά τις 14.00 αφίχθηκε και ο μικρός αδερφός μου με την δική του οικογένεια. Επειδή την επόμενη στις 14/08 είχαμε κανονίσει να κάνουμε την εκταφή του πατέρα μου η μητέρα μου είχε ήδη προβεί στις σχετικές ετοιμασίες, είχε βέβαια ένα σχετικό άγχος αλλά αυτό το θεωρήσαμε φυσιολογικό. 

Κάποια στιγμή το απόγευμα κατά τις 19.00 τις εξηγούσα πως τώρα πια δεν θα χρειαζόταν να κουράζεται για να ποτίζει τα λουλούδια γιατί θα έβαζα το αυτόματο πότισμα. Είχε φτιάξει και ένα καφεδάκι στον άνθρωπό που θα μας βοήθαγε στην εκταφή, και επικοινώνησε με τον Παπά για την ώρα που θα έπρεπε να έρθει στο νεκροταφείο. Κατά τις 20.00 κι ενώ ήμουν στο μπάνιο για ένα ντουζάκι με το ιαματικό νερό του Κεφαλοπόταμου ακούω την Λαμπρινή να με φωνάζει: Eπίκουρε τρέξε η η μάνα σου δεν είναι καλά!!!!!!!!!!! Λίγη ώρα πριν ο μεγάλος μου αδερφός ο Βασίλης πρόσεξε πως ενώ της μίλαγε δεν ανταποκρινόταν όπως πριν, ανέβηκε στη βεράντα και κατάλαβε πως η μάνα δεν ήταν καλά, άμεσα σήμανε συναγερμό η ώρα θα πρέπει να ήταν λίγο μετά τις 20.00 Τηλεφώνησα αμέσως στον μικρό αδερφό που ήταν στα πεθερικά του  να έρθουν με την Ράνια αμέσως, εκείνη τη στιγμή σκέφτηκα πως αν καθηστερούσα να έρθω στο χωριό 2 μέρες δεν θα είχα τη δυνατότητα να μ' αγκαλιάσει, και να μου μιλήσει η μητέρα μου ίσως για τελευταία φορά, κάτι που δυστυχώς συνέβη με τον μικρότερο αδερφό μου ο οποίος όταν έφθασε στο σπίτι η μάνα ήταν ήδη αγκαλιά με το εγκεφαλικούλι που λέει και ο Μάγος της φυσικοθεραπείας ο κορυφαίος, ο '' Άγιος Μάκης''. 

Χάρη σ' αυτόν τον ''Άγιο Μάκη'' μας δόθηκε η ευκαιρία να έχουμε τη μεγάλη χαρά να μας αγκαλιάσει, και να μας μιλήσει ξανά η μάνα, για όλα αυτά όμως θα μιλήσω λίγο πιο μετά. Ας επανέλθω όμως στην 13η Αυγούστου, το ασθενοφόρο έφθασε περίπου σε 20 λεπτά , εντωμεταξύ στο σπίτι προσπαθήσαμε να της δώσουμε μια ασπιρίνη, ευτυχώς δεν ήταν το επεισόδιο αιμορραγικό γιατί θα ήταν χειρότερα τα πράγματα με την ασπιρίνη. Στο νοσοκομείο 9 ημέρες, απ' αυτό το 9ήμερο θα μου μείνουν 2 πράγματα, Α' η ανεπάρκεια και τις ελλείψεις νοσηλευτικού προσωπικού, και το δέος που ένιωσαν οι νοσηλευτές και οι συνοδοί των άλλων ασθενών για τη φροντίδα που παρείχαμε στην μητέρα μας, μάλιστα μια κυρία, η κυρία Μαρία είπε, μπορεί η γιαγιά να μην έχει κόρες αλλά οι γιοι της είναι για 10 κόρες!!!!!!!!!!!! 
Κάτι αντίστοιχο είχαμε εισπράξει και στην περίπτωση του Παππούλη. Πέμπτη έγινε το συμβάν και Παρασκευή απόγευμα έφθασε από Αθήνα ο εγγονός της γιαγιάς, ο Μάγος της φυσικοθεραπείας, παρ' ό,τι είχε ήδη κανονίσει να φύγει για διακοπές ακύρωσε όλο το πρόγραμμα για να βρεθεί κοντά στην γιαγιά του. Πόσο τυχερή είσαι μάνα που έχεις έναν τέτοιο εγγονό!!!!!!!!!! Φίλες και Φίλοι στο νοσοκομείο μας είχαν πει πως η κατάσταση της γιαγιάς είναι μη αναστρέψιμη, σήμερα που σας γράφω αυτό το μέϊλ αν έπαιρνα τη μητέρα μου και τους την πήγαινα θα νόμιζαν πως τους πάω τη δίδυμη αδερφή της και όχι την ασθενή που είχαν εκεί λίγες μέρες πριν, η μητέρα μου θα μας είχε ήδη αποχαιρετήσει αν δεν την είχε αναλάβει ο Αστροτόμ-Τζιμ Άνταμς-Διασώστης-Ανθρωπιστής-Μάγος-Κορυφαίος Φυσικοθεραπευτής. Η βελτιωσή της είναι σημαντικότατη, φίλες και φίλοι η μάνα αν υποθέσουμε πως αύριο το πρωί μας αποχαιρετάει, γιατί έτσι κι αλλιώς κάποια στιγμή θα συμβεί, όλα θα είναι πλέον διαφορετικά γιατί μας έδωσε την ευκαιρία να ζήσουμε αυτές τις μέρες πολύ όμορφες στιγμές, θα έλεγα μάλιστα πως η μάνα μου αυτής της περιόδου ήταν η πιο γλυκιά μάνα που γνώρισα και αναρωτιέμαι έπρεπε άραγε να πάθει το εγκεφαλικό για να μας δείξει το καλό της πρόσωπο; 
Ενυ γουέϊ που λέει και ο Γκοτζιό θα επανέλθω ξανά στον Αστροτόμ για να του πω δημόσια ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ, μακάρι το πνεύμα του Παππούλη και της Γιαγιάς να τον βοηθήσουν στη ζωή του να ζήσει αρμονικά και γαλήνια γιατί του αξίζει κάθε ευτυχία. Σε γενικές γραμμές οφείλω να ομολογήσω πως η ΟΚΡΑ για μια ακόμα φορά έδρασε αστραπιαία, η μάνα όλες αυτές τις μέρες έχει την απόλυτη φροντίδα απ' όλα τα μέλη της οικογένειας πλην των δυο παραθεριστών. Τελικά ήρθαμε στο χωριό για λίγες μέρες και απ' ό,τι φαίνεται θα φύγουμε εκτός απροόπτου μετά τις εκλογές. Το καθήκον μας καλεί να παραμείνουμε κοντά στην γερόντισσα για να την φροντίσουμε. Πόσο άτυχοι είναι οι γονείς που τα παιδιά τους είτε δεν έχουν τη δυνατότητα, είτε για να αποφύγουν τις ευθύνες τους, προτιμούν  να τους παρκάρουν στα ΚΕΑΠΟΚ (Κέντρα Αποκατάστασης) για φαντάσου να έχεις τρία παιδιά και να σε παρκάρουν σε κάποιο ΚΕΑΠΟΚ!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 
Υ.Γ. Φίλε Κώστα το ταξίδι θα γίνει κάποια άλλη στιγμή, στους εκλεκτούς μου Φίλους Φιλοκτήτη-Παύλο, Δαμιανό-πιστός στρατιώτης, να πω επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ για την επίβλεψη και τη φροντίδα που είχαν στο σπίτι, και φυσικά στην καλή Νεράϊδα Βασουλίνο που πάντα, μα πάντα!!!!!!!!!!! όταν την δω στο όνειρό μου κάτι καλό θα μου συμβεί, έτσι κι αυτή τη φορά όταν λίγες μέρες μετά το επεισόδιο ήρθε στο όνειρό μου ήμουν σίγουρος πως η μητέρα μου θα γινόταν καλά, πως να το εξηγήσω αυτό; Απλά θέλω να της πω ένα μεγάλο ευχαριστώ. Πριν λίγα χρόνια στην αυλή των θαυμάτων γινόντουσαν γιορτές και γλέντια τώρα η εποχή έχει αλλάξει, ελπίζω κάποια στιγμή να ξαναλλάξει, εννοείται προς το καλύτερο. Τα δύσκολα πάντως θ' αρχίσουν από Δευτέρα που θα αναχωρήσουν βασικά μέλη από την ομάδα και το βάρος θα πέσει στις πλάτες των δυο. Φίλες και Φίλοι σας χαιρετώ και εύχομαι να έχετε καλή υγεία, όσο για τις επερχόμενες εκλογές αλήθεια το σκεφτόσαστε να πάτε να ψηφίσετε; Αν αυτή τη φορά η αποχή δεν φτάσει στο 80% θα πρέπει επειγόντως να πάμε για ψυχανάλυση στην Έφη- Άλκηστη. Με σεβασμό και Επικούρεια διάθεση ο Επικούρειος Πέπος.