Life for Life
"Το θαύμα δεν είναι πουθενά
παρά κυκλοφορεί μέσα
στις φλέβες του ανθρώπου!!!"


"Στης σκέψης τα γυρίσματα μ’ έκανε να σταθώ
ιδέα περιπλάνησης σε όμορφο βουνό.
Έτσι μια μέρα το ’φερε κι εμέ να γυροφέρει
τ’ άτι το γοργοκίνητο στου Γοργογυριού τα μέρη !!!"


ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΜΑΣ
Εμείς στο χωριό μας έχουμε ακόμα αυλές. Εκεί μαζευόμαστε, αμπελοφιλοσοφούμε,
καλαμπουρίζουμε, ψιλοτσακωνόμαστε μέχρι τις... πρώτες πρωινές ώρες! Κοπιάστε ν' αράξουμε!!!
-Aναζητείστε το"Ποίημα για το Γοργογύρι " στο τέλος της σελίδας.

9.6.15

ΕΡΚΟΥΛΑΝΟ ΘΟΔΩΡΟΣ ΜΑΡΑΓΚΟΣ ΡΕΝΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ Black μπεεε!!!

Φίλες και φίλοι αγαπητοί συνέλληνες Επικούρειοι καλημέρα και όχι μόνο!!!! που λέει και ο σοφός Γεώργιος από Γλυφάδα μεριά, αλήθεια το παιδί απ' τη Γλυφάδα που βρίσκεται; έφυγε επιτέλους για την Αγγλία; Χθες είχα μία συνάντηση με τον ισόβιο χορηγό της ΟΚΡΑ τον κ. Βάϊο-Ερυσίχθωνα ο οποίος εξέφρασε την επιθυμία ν' αποκτήσει ένα Ελληνικό όνομα και νομίζω πως το κατάλληλο ήταν αυτό του Ερυσίχθωνα για ευνόητους λόγους, Κύριε Βάϊο-Ερυσίχθωνα να χαιρόσαστε το νέο σας Ελληνικό όνομα, και σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Επίσης χθες έλαβα από τον Ιπποκράτη Νοτόπουλο ένα μέϊλ το οποίο και σας στέλνω, δυσκολεύομαι ειλικρινά να πιστέψω πως είναι αληθινό το περιεχόμενο αυτού του e mail επίσης δεν αναφέρει πότε έγινε αυτή η δήλωση, αν πάντως το περιεχόμενο της δήλωσης είναι αληθινό θα ήθελα πάρα πολύ να είχα την αποψή σας, με κάποιους που βρισκόμαστε εννοείται πως θα γίνει αυτή η κουβέντα για τους υπόλοιπους υπάρχει η λύση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Το περιεχόμενο του e mail δεν θα το αναρτήσω στο ιστολόγιο γιατί το θεωρώ σαν τον απόπατο που είχαμε παληά στο χωριό. Ωστόσο όσοι το διαβάσετε ελπίζω να σας κάνει να αναρωτηθείτε: μήπως είμαστε Ελληνοέλληνες; Μήπως είχε δίκιο-δυστυχώς για μένα είχε απόλυτο δίκιο- ο Δάσκαλος Λιαντίνης; Και το πιο όμορφο χθές ήρθε από τον Ρένο Αποστολίδη όταν διάβασα!!!!!!!!!!!!! το ανεπανάληπτο, το μοναδικό, το κορυφαίο, το καταπληκτικό βιβλίο με τίτλο ''όλα όσα γνωρίζουν οι νεοέλληνες για την αρχαία Ελλάδα'' σας προτρέπω αν είναι δυνατόν άμεσα να το αγοράσετε γιατί κάτι αντίστοιχο δεν έχετε διαβάσει ποτέ στη ζωή σας. Θα μείνετε κατάπληκτοι από το περιεχόμενο του βιβλίου-θαύμα!!!!!!!!!!! Επίσης σας παρακαλώ ν'αφιερώσετε τον κατάλληλο χρόνο για να δείτε το την ταινία του Θ. ΜΑΡΑΓΚΟΥ είναι απίστευτα αυτά που θα δείτε και θ'ακούσετε. Το γνωρίζω πως σας έχω ψιλοζαλίσει αλλά θα σας ρωτήσω για μια ακόμα φορά: Είμαστε Έλληνες ή Ελληνοέλληνες;  Γκοτζιό εσύ τι λες; Μ'αυτά και μ'αυτα φθάσαμε στην 9τη Ιουνίου, δηλαδή μια μέρα πριν από τα γενέθλια της μητέρας της Μυρτώς, Βασουλίνο σου εύχομαι να γίνει όσο πιο σύντομα γίνετε γιαγιά!!!!!!!!!!!! Σας χαιρετώ με σεβασμό και Επικούρεια διάθεση ο Επικούρειος Πέπος.
ερκουλάνο

Black μπεεε (Θόδωρος Μαραγκός) - Οι πάπυροι του Ερκολάνο, ο Θοδωράκης ο Νεοέλληνας κι ο Δημητράκης το πρόβατο

Στις 19 Οκτωβρίου του 1752, οι ανασκαφές του Σουηδού αρχιτέκτονα και μηχανικού Καρλ Βέμπερ, αποκάλυψαν την αρχαία πόλη του Ερκολάνο (Herculaneum=Ηράκλειο) που είχε θαφτεί από ένα στρώμα λάβας πάχους 20 μέτρων του Βεζούβιου. Οι έρευνες θα φέρουν στην επιφάνεια, μεταξύ άλλων, πάνω από 1.000 απανθρακωμένους πάπυρους, οι οποίοι βρίσκονταν στην ονομαζόμενη πλέον «Βίλα των Παπύρων», που ανήκε στον Πίσωνα, πεθερό του Ιούλιου Καίσαρα. Μερικοί από τους πάπυρους (περίπου 50) καταστράφηκαν γιατί οι εργάτες αρχικά νόμισαν ότι ήταν καμμένα ξύλα. Τα άγνωστα κείμενα των υπόλοιπων παπύρων, που έγινε κατορθωτό να αναγνωστούν με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας της ΝΑΣΑ, μόλις τα τελευταία χρόνια, ανήκουν κατά κύριον λόγον στην επικούρεια φιλοσοφία (μερικά κείμενα είναι του ίδιου του Επίκουρου, ενώ κάποια άλλα του Φιλόδημου).
Η «Βίλα των Παπύρων», φαίνεται ότι λειτουργούσε ως πνευματικό κέντρο φιλοξενώντας έργα Ελλήνων και Λατίνων φιλοσόφων, και βάση αυτού δημιουργήθηκε η πλούσια ιδιωτική βιβλιοθήκη που αποτελούσαν οι πάπυροι. Οι πάπυροι, που φυλάσσονται σήμερα στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Νάπολης, φαίνεται να έχουν κινήσει το ενδιαφέρον για την μελέτη τους, όλων πλην των Ελλήνων που έδειξαν σχεδόν ανύπαρκτο ενδιαφέρον. Μια απ' τις εξηγήσεις που δίνεται, πέραν της κατάστασης βυθιότητας της ελληνικής πολιτείας, είναι πως η επικούρεια φιλοσοφία προκαλεί εμετούς και εξανθήματα στην Εκκλησία, καθώς είναι γνωστές οι θέσεις του Επίκουρου για τις υπερφυσικές ιδιότητες που αποδίδονται στους θεούς (βλέπε και «επικούρειο παράδοξο») και την μετά θάνατον ζωή, αλλά και τις απόψεις του για την πραγματική ζωή και τις απολαύσεις, οι οποίες για τον Ιουδαιοχριστιανισμό θεωρούνται μέγα αμάρτημα.
Ο σκηνοθέτης Θόδωρος Μαραγκός με την ταινία του «Black μπεεε», καυτηριάζει αυτήν την απάθεια και προσπαθεί να εξηγήσει την ελληνική στάση μέσα από τον Δημητράκη, που προσπαθεί να καταλάβει ποιοι τον μεταμόρφωσαν από άνθρωπο σε πρόβατο και του στέρησαν την γνώση. Οι κεντρικοί πρωταγωνιστές της ταινίας είναι ο γιος του Θόδωρου Μαραγκού, Στάθης από την Κύμη και ο Ιταλός με το ελληνικό όνομα Αίγισθος από την...Κύμη (Cuma) της Ιταλίας, ο οποίος μιλάει και καταλαβαίνει τα ελληνικά πολύ καλά. Κάποιοι άλλοι δε Ιταλοί, μιλούν τα ελληνικά καλύτερα κι από πολλούς Έλληνες.
Η ταινία-οδοιπορικό του Θόδωρου Μαραγκού, κέρδισε το Δεύτερο Κρατικό Βραβείο Τεκμηρίωσης στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το 2005. Η προβολή της όμως στους κινηματογράφους υποβαθμίστηκε και στην ουσία υπονομεύτηκε, καθώς ήταν αρκετά «ενοχλητική»...
Για όσους δεν «ενοχλούνται», δεν έχουν παρά να την παρακολουθήσουν εδώ...
Διαβάστε περισσότερα: Black μπεεε (Θόδωρος Μαραγκός) - Οι πάπυροι του Ερκολάνο, ο Θοδωράκης ο Νεοέλληνας κι ο Δημητράκης το πρόβατο | Πάρε-Δώσε http://www.pare-dose.net/3712#ixzz3cUfligLh

κλικάρετε εδώ για να δείτε την ταινία.

http://www.pare-dose.net/?p=3712
Πηγή: Πάρε Δώσε.
Επιμέλεια Ανάρτησης Ενδιμίωνας