Life for Life
"Το θαύμα δεν είναι πουθενά
παρά κυκλοφορεί μέσα
στις φλέβες του ανθρώπου!!!"


"Στης σκέψης τα γυρίσματα μ’ έκανε να σταθώ
ιδέα περιπλάνησης σε όμορφο βουνό.
Έτσι μια μέρα το ’φερε κι εμέ να γυροφέρει
τ’ άτι το γοργοκίνητο στου Γοργογυριού τα μέρη !!!"


ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΜΑΣ
Εμείς στο χωριό μας έχουμε ακόμα αυλές. Εκεί μαζευόμαστε, αμπελοφιλοσοφούμε,
καλαμπουρίζουμε, ψιλοτσακωνόμαστε μέχρι τις... πρώτες πρωινές ώρες! Κοπιάστε ν' αράξουμε!!!
-Aναζητείστε το"Ποίημα για το Γοργογύρι " στο τέλος της σελίδας.

8.6.15

Είμαστε Έλληνες, ή Ελληνοέλληνες; Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα.

Aντί για τον Αριστοτέλη, τον Πλάτωνα, τον Σωκράτη, τον Πυθαγόρα, τον Δημόκριτο, τον Αισχύλο, τον Ευριπίδη, τον Σοφοκλή, τον Ηράκλειτο, δηλαδή τους Έλληνες προγόνους μας, κάποιοι, ποιοι άραγε;  επέλλεξαν οι Άγιοι προστάτες των γραμμάτων να είναι οι: Βασίλειος ο Μέγας από την Καππαδοκία, Γρηγόριος ο Νανζιανός από την Παλαιστίνη, Ιωάννη Χρυσόστομο από την Συρία. Φίλες και Φίλοι αγαπητοί συνέλληνες καλημέρα, ξανά σήμερα δανείστηκα από το καταπληκτικό βιβλίο ''Τα Ψιλά Γράμματα της Ιστορίας'' το πιο κάτω κείμενο και ειλικρινά αναρωτιέμαι πως είναι δυνατόν να έχεις προγόνους τους Φάρους της γνώσης και να επιλέγεις για προστάτες των γραμμάτων τους τρεις ιεράρχες; Ποιο σκοτεινό μυαλό είχε αυτή την ιδέα; μήπως ήταν μισέλληνας; Μήπως εμείς οι Έλληνες βγάζουμε τα μάτια μας μόνοι μας; Τότε γιατί κοκορευόμαστε για τους προγόνους μας και λέμε πως όταν οι προγονοί μας έκτιζαν Παρθενώνες, εσείς τρώγατε βελανίδια; Μήπως τα βελανίδια τώρα τα τρώμε εμείς; Πολύ θα ήθελα ν' ακούσω την άποψη της Ιστορικού της Λ.Ο.Γ. και εν πάση περίπτωση μια καλή ιδέα θα ήταν να μας στείλει τις απόψεις της για να τις αναρτήσουμε στο filomatheia επίσης μια καλή ιδέα θα ήταν να γράφει ένα άρθρο την εβδομάδα και να υπάρχει μια μόνιμη ανάρτηση κάθε δευτέρα ας πούμε και να την ονομάσουμε ''ημέρα ιστορίας από την Ιστορικό Κ.Ν.Ζ.Ν.Α. Τι λέει η ΖΝΑ; Σας εύχομαι καλή ανάγνωση, με σεβασμό και Επικούρεια διάθεση ο Επικούρειος Πέπος.
Είναι οι τρεις Ιεράρχες Άγιοι που εορτάζονται στις 30 Ιανουαρίου και τα σχολεία είναι κλειστά, αφού είναι δεδομένος ο σφιχταγκαλισμός Κράτους και Εκκλησίας, είμαστε δε η μόνη χώρα στην υφήλιο που διατηρούμε υπουργείο για τις κοινές υποθέσεις Παιδείας και Εκκλησίας.
Πρόκειται για τον Βασίλειο τον Μέγα, τον Γρηγόριο Νανζιανζηνό και τον Ιωάννη Χρυσόστομο. Ποιος όρισε τους τρεις καλόγερους προστάτες των γραμμάτων; Η Εκκλησία μας, που αμέσως μετά την απελευθέρωση καπέλωσε κράτος και εξουσία και από αρνήτρια του απελευθερωτικού αγώνα, έγινε προστάτιδα των εθνικών ιδεωδών.

Λες και δεν είχαμε έναν Σωκράτη, έναν Πυθαγόρα, έναν Δημόκριτο, τόσους και τόσους σοφούς για να τους αποκαταστήσουμε και να τους τοποθετήσουμε ως πρότυπα της ελληνικής παιδείας.

Εμείς, δηλαδή η Εκκλησία, προτίμησε να βάλει στην κορυφή της ελληνικής Παιδείας κάποιους .εισαγόμενους από την Καππαδικία, την Παλαιστίνη και τη Συρία!
Δεν υπάρχει λαός στον κόσμο, που να μη σέβεται τους προγόνους του. Εμείς, όμως, τους πρωτοπόρους της επιστήμης, της φιλοσοφίας, της τέχνης, του πολιτισμού, τους εξοβελίσαμε και μηρυκάσαμε (το κάνουμε ακόμη και σήμερα) σκοταδιστικές αντιλήψεις, δόγματα του μεσαίωνα και θεολογικά κλειστοφοβικά σύνδρομα που δεν έχουν καμιά σχέση με την προαγωγή της γνώσης και της επιστήμης.
Πάμε, λοιπόν στα Πατερικά κείμενα των τριών Ιεραρχών, τα οποία ουδεμία σχέση έχουν με την Ελλάδα και τον ελληνισμό.
«Εάν κοιτάξεις στα ενδότερα των Ελλήνων θα δεις στάχτη και σκόνη και τίποτε υγιές, αλλά σαν τάφος ανοιγμένος είναι ο λάρυγγας αυτών, γεμάτος ακαθαρσίες και πύον και τα δόγματα τους γεμάτα σκουλήκια.». Προς Άγιον Ιωάννη, 59,370, 7-11.

«Και όπως ο πολύς σίελος, που εξέρχεται από παιδικό στόμα, πολλές φορές λερώνει τροφή και ποτό, έτσι και οι λόγοι, που απορρέουν από το στόμα των Ελλήνων είναι μάταιοι και ακάθαρτοι.και όπως τα παιδιά γυμνώνονται χωρίς συναίσθηση και δεν κοκκινίζουν, έτσι και οι Έλληνες κυλιούνται μαζί με πόρνους και μοιχούς και παραβαίνουν τους νόμους της φύσεως και επινοούν παράνομες μίξεις». Ομιλία προς Κορινθίους, Γ΄ 114,5.

Ποιος τα γράφει αυτά; Ο από την Συρία (Αντιόχεια) Γιοχάναν ή Ιωάννης Χρυσόστομος, ο οποίος είχε χρυσό στόμα, προφανώς επειδή έβγαιναν από αυτό λέξεις όπως .σκουλήκια. πύον και.περιττώματα..πόρνους και..μοιχούς, όταν αναφερόταν σε Έλληνες! Αυτόν, λοιπόν, τον πρώην καλόγερο, πρώην κληρικό και πρώην Πατριάρχη, επιλέξαμε ως δάσκαλο της ελληνικής Παιδείας.
Ο άλλος .προστάτης των γραμμάτων και της Παιδείας μας, ο Βασίλειος ο Μέγας, ο Πόντιος (από τη Νεοκαισάρεια του Πόντου). Έγραφε ο Μέγας για τους Έλληνες σε επιστολή του στον προφήτη Ησαϊα:

«Είναι εχθροί οι Έλληνες, διότι διασκεδάζουν καταβροχθίζοντας με ορθάνοιχτο στόμα το Ισραήλ».

Τον είχε πειράξει τον Μέγα, ότι οι Έλληνες δεν συμπαθούσαν το Ισραήλ. Ρε μπας κι ήταν Εβραίος;
Ο τρίτος της παρέας των φωστήρων της τρισηλίου Θεότητος, ο Γρηγόριος ο Νανζιανζηνός, δηλαδή από την Νανζιανό της Καππαδοκίας, φίλος και προστατευόμενος του Μεγάλου Βασιλείου, είχε το προνόμιο κατά την Εκκλησία να συντάξει τους κανόνες της μοναστικής ζωής.
Οι.Μεγάλοι αυτοί φιλέλληνες, ορίστηκαν από Κράτος και Πολιτεία ως.προστάτες (σήμερα η λέξη προστάτης σημαίνει νταβατζής) της ελληνικής Παιδείας, προφανώς εξ αιτίας των παραπάνω καλών τους λόγων για τους Έλληνες και την Ελλάδα!







ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΕΝΔΥΜΙΩΝΑΣ