Life for Life
"Το θαύμα δεν είναι πουθενά
παρά κυκλοφορεί μέσα
στις φλέβες του ανθρώπου!!!"


"Στης σκέψης τα γυρίσματα μ’ έκανε να σταθώ
ιδέα περιπλάνησης σε όμορφο βουνό.
Έτσι μια μέρα το ’φερε κι εμέ να γυροφέρει
τ’ άτι το γοργοκίνητο στου Γοργογυριού τα μέρη !!!"


ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΜΑΣ
Εμείς στο χωριό μας έχουμε ακόμα αυλές. Εκεί μαζευόμαστε, αμπελοφιλοσοφούμε,
καλαμπουρίζουμε, ψιλοτσακωνόμαστε μέχρι τις... πρώτες πρωινές ώρες! Κοπιάστε ν' αράξουμε!!!
-Aναζητείστε το"Ποίημα για το Γοργογύρι " στο τέλος της σελίδας.

19.9.13

ΟΚΡΑ… 15 χρόνια μετά...

Κορωπί 16/9/2013

ΗΜΕΡΑ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΤΗΣ ΟΚΡΑ!

Όλα ήταν μαγικά!!! Όλα ήταν υπέροχα!!!
Όλοι οι ΟΚΡΙΤΕΣ ήταν καταπληκτικοί!!! Κατά διαστήματα χανόταν η μπάλα!!! Δεν θα ήθελα ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ να είμαι στη θέση των παικτών της αντίπαλης ομάδας. Απλά για τον ιστορικό του μέλλοντος να αναφέρω το σκορ ΟΚΡΑ 12- ΑΤΡΟΜΗΤΟΙ 2.


Κείμενο Mr Pepou

Ας ξεκινήσω όμως από την αρχή, εδώ και αρκετούς μήνες, μετά την ανάληψη της προεδρίας από τον Μίμη Κυριακού (ιδρυτικό μέλος της ΟΚΡΑ) υπήρχε μια δημιουργική αλλαγή, ένας αέρας δροσιάς άρχισε πάλι να φουσκώνει τα πανιά του καραβιού της ΟΚΡΑ. 
Με την ορκωμοσία του νέου προέδρου που έγινε στην νέα έδρα της ΟΚΡΑ στο Καλειδοσκόπιο, ήρθε στο προσκήνιο η επιθυμία όλων μας να γίνει ένας αγώνας ποδοσφαίρου στη μνήμη της αείμνηστης πια, Τασίας Χατζή. Το θέμα το ανέλαβε ο νέος πρόεδρος ο οποίος με επιμονή και υπομονή κατάφερε να συντονίσει ξανά τα παλαιά μέλη της ΟΚΡΑ και να βρεθούμε όλοι την Δευτέρα 16-09-13 και ώρα 19.30 στο Καλειδοσκόπιο τα μέλη που παρευρέθηκαν ήταν οι: Αρκάς, Μπιλάκος, Lear, ΄΄Μαραντόνα΄΄ νέος, Πετράκης, Δημ. Σκουρλής, Γιώργος Γούλας, Νίκος Χατζής, Γκοτζιλάκος, Γενικός, Μίμης Κ. (πρόεδρος), Θέμης, και φυσικά ο Μάνατζερ και συνιδρυτής της Ο.ΚΡ.Α Mr Pepos και ο Mr Alex. 

Οι στιγμές ήταν πολύ συγκινητικές γιατί όλα αυτά τα παιδιά έχουν κλείσει στην ψυχή τους πολύ όμορφες στιγμές από τη χρυσή εποχή (1999-2005) της ΟΚΡΑ. Τότε η ΟΚΡΑ ήταν ο φόβος και ο τρόμος στα γήπεδα, 5χ5, 7χ7 και 11χ11. Ο κύριος Χουάν Ρότσα είχε χαρακτηρίσει εκείνη την ομάδα φόβητρο των αντιπάλων! Η ΟΚΡΑ κατά δική του ομολογία ήταν η ομάδα όνειρο, η ομάδα που όλοι ήθελαν να κερδίσουν, η ομάδα που χειροκροτούσαν και οι φίλαθλοι των αντιπάλων της. Ο μάνατζερ δεν θα ξεχάσει ποτέ τη δήλωση που είχε κάνει ο κ. Ρότσα (τον οποίο θα τιμήσει η ΟΚΡΑ προσεχώς για τη βοήθειά που μας πρόσφερε παραχωρώντας μας τα γήπεδα που είχε τότε στην Ανθούσα. Ευχαριστούμε κύριε Χουάν.  Είχε πει λοιπόν ο κ.Ρότσα τότε στον δημοσιογράφο Μ.Κ όταν τον ρώτησε να του πει τι θυμάται από τους αγώνες που έπαιζε η ομάδα του με την ΟΚΡΑ, απάντησε:  «Είχαμε μεγάλο άγχος και αγωνία κάθε φορά που ήταν να παίξουμε με την ΟΚΡΑ. Το προηγούμενο βράδυ δεν μπορούσαμε παίκτες και προπονητές να κοιμηθούμε, ήταν ο εφιάλτης μας!! Είχε φοβερούς παικταράδες»! Όταν ο δημ/φος του ζήτησε να θυμηθεί ποιόν παίκτη φοβόντουσαν πιο πολύ, χωρίς να σκεφτεί, απάντησε «τον Γενικό»!!!
Και συνέχισε: «Μαζί με τον Γρ. Παπαβασιλείου καταστρώναμε σχέδια για το πώς θα «εξοντώναμε» ποδοσφαιρικά τον Γενικό, δυστυχώς δεν το καταφέραμε ποτέ»!
 Αυτή ήταν η ΟΚΡΑ της χρυσής πενταετίας, 99-04.
Μερικά παιδιά από εκείνη την ομάδα ήταν αυτά που μαζεύτηκαν το βράδυ της Δευτέρας για να ξανα θυμηθούν τα παλιά!
Στις 20.00 ήταν έτοιμοι για να ξεκινήσει ο αγώνας. Αφού κρατήσαμε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της υπέροχης κυρίας Τασίας Χατζή, ο διαιτητής σφύριξε για την έναρξη του αγώνα. Ο Μάνατζερ της ΟΚΡΑ Mr Pepos, στην αρχική εξάδα επέλεξε τους:  Βασίλη Πολίτη (τερματοφύλακα), Αρκά και Lear άμυνα, Πετράκη και Μαραντόνα ΄΄Ν΄΄ κέντρο και φουνταριστό επιθετικό τον Δημ. Σκουρλή! 
Αναπληρωματικοί: Γενικός, Μίμης, Χατζής και Γούλας!
Οι εξέδρες κατάμεστες από κόσμο, μάλιστα 2 φίλαθλοι φανατικοί της ΟΚΡΑ, είχαν κρεμαστεί από τα συρματοπλέγματα και φώναζαν το παλιό σύνθημα «Με βροχή και χιόνι, η ΟΚΡΑ δεν κολώνει»!
Ξέχασα να αναφέρω πως πριν αρχίσει ο αγώνας οι παικταράδες της ΟΚΡΑ μαζεύτηκαν στο κέντρο του γηπέδου για το καθιερωμένο ζντό, για λίγα δευτερόλεπτα όσο η κραυγή ΟΚΡΑ δονούσε την ατμόσφαιρα «το φεγγάρι σταμάτησε τη διαδρομή του και όσοι έπαιζαν στα διπλανά γήπεδα προς στιγμήν σταμάτησαν να παίζουν, η κραυγή τους είχε κάνει να τρομάξουν και να ανατριχιάσουν! Ήταν για αυτούς ένα σοκ! Κατάλαβαν πως δίπλα τους κάτι φοβερό θα συμβεί. Ήταν επίσης το πρώτο σοκ και για τους αντιπάλους οι οποίοι έντρομοι κοίταζαν ο ένας τον άλλον, τώρα όμως ήταν αργά για να αποχωρήσουν…! Ενώ την καταιγίδα όπως είχε προβλέψει η ΕΜΥ την περίμεναν από τον ουρανό, αυτή ήρθε από την ΟΚΡΑ. Πράγματι η ΕΜΥ, πρόβλεψη για την ΟΚΡΑ δεν είχε κάνει! Ο αγώνας ξεκίνησε και τα πολυβόλα της ΟΚΡΑ άρχισαν να πυροβολούν 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12!!!!! Κάπου εκεί ο Μάνατζερ έδωσε εντολή στους πολυβολητές του να μην βάλουν άλλα γκολ, γιατί οι αντίπαλοι έδειχναν σημάδια αποσύνθεσης και παραζάλης! Πράγματι κατά διαστήματα οι Πετράκης και Μαραντόνα ΄΄Ν΄΄ στο κέντρο (ενώ ο Μάνατζερ δεν τους είχε δώσει τέτοια εντολή) έκρυβαν τη μπάλα και υπήρχε φόβος να μας κατηγορήσουν για ταχυδακτυλουργούς! Στην άμυνα οι Αρκάς,  Lear και Μπιλάκος απαγόρευαν αυστηρά να περάσουν οι αντίπαλοι και προς στιγμήν ο Μάνατζερ φοβήθηκε μήπως μας κατηγορήσουν πως χτίζουμε τοίχος! Στην επίθεση ο Δημήτρης έκανε διάφορα σλάλομ με αποτέλεσμα η υπόθεση γκολ να είναι για αυτόν εύκολη δουλειά! Ένας Δημήτρης βγαλμένος από τα παλιά, σαν το παλιό καλό κρασί! Όταν ο Μάνατζερ αποφάσισε να ρίξει στον αγώνα τους αναπληρωματικούς Μίμη, Χατζή, Γούλα, Γενικό, οι αντίπαλοι προς στιγμήν νόμισαν πως είναι ώρα να κάνουν και αυτοί κάτι, ειδικά όταν από συγκυρία έβαλαν τα δυο μοναδικά γκολ, πήραν τα μυαλά τους αέρα, αυτό όμως κράτησε πολύ λίγο γιατί με το που αγρίεψαν οι ΟΚΡΙΤΕΣ, οι αντίπαλοι κατάλαβαν πως οι δήθεν αναπληρωματικοί έτρωγαν σίδερα και ως εκ τούτου δεν είχε νόημα να προσπαθούν! Απλά παραδόθηκαν στην ανωτερότητα των παικταράδων της Ο.ΚΡ.Α. Τον αγώνα μετέδιδαν σε απευθείας σύνδεση το Αχ καζούρα!!! Το ITT tv!!! Το C N Μαϊνεμ tv!  και φυσικά το ΝΟΤΕ tv και από Ιαπωνία το ΟΧΑΓΙΟ tv. Ανάμεσα στους φιλάθλους μπορέσαμε να διακρίνουμε τους fan της ΟΚΡΑ, Μπέμπη, Λαμπρινή, Μαριάνα, Λάκη, Γιώργο, Γκοτζίλα, Θέμη και φυσικά τον Mr Alex.  Ο τίτλος που θα βάλει στο αυριανό της φύλλο η εφημερίδα της Ιταλίας, Καριόλα Ντε λα Σπόρια είναι ο εξής: «Και οι δέκα ήταν υπέροχοι»!
Η ΚΡΑΧ-ΑΧ-ΒΑΧ της Αιγύπτου θα κυκλοφορήσει με τον τίτλο: «Δεν  ήξερες, δεν ρώταγες;!!!». Και η «Ακιχαμπάρα» της Ισπανίας θα έχει τον τίτλο «Οι μάγοι της ΟΚΡΑ έκρυψαν το τόπι»!
Ο Μάνατζερ της ΟΚΡΑ, ευχαριστεί θερμά τους ΟΚΡΙΤΕΣ που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και κυρίως για το γεγονός του ότι έχουν κρατήσει στην καρδιά τους όλες εκείνες τις όμορφες στιγμές που ζήσαμε στο παρελθόν και που συνεχίζουν να μας ενώνουν. Επίσης ελπίζει πως θα ζήσει ανάλογες στιγμές στο μέλλον και με τα μέλη της ΛΟΓ! Άραγε να σημαίνει κάτι πως τα μέλη της ΟΚΡΑ ήταν αγόρια, ενώ τα μέλη της ΛΟΓ κορίτσια; Θέλω να πιστεύω πως όχι! Έτσι θέλω να πιστεύω και ελπίζω να μην διαψευστώ! 
Μίμαρε, Γενικέ, Στελάκη, Γιώργο, Βασίλη, Γιώργο, Δημήτρη, Νίκο, Λευτέρη, Αρκά, Γρηγόρη, σας ευχαριστώ για τις όμορφες στιγμές που ζήσαμε. Όταν πριν από 15 χρόνια δημιουργούσαμε με τον Mr Alex, την ΟΚΡΑ, δεν φανταζόμασταν πως εκείνη η όμορφη παρέα θα συνέχιζε να είναι παρούσα μετά από 15 χρόνια! Προφανώς για να συμβεί αυτό, κάτι πολύ καλό έγινε τότε, δεν θα ξεχάσω τα όμορφα λόγια των παιδιών για αυτό που έζησαν τότε και που τους συνοδεύει και τους συντροφεύει και σήμερα. Φιλαράκια μου Carpe Diem. Προσεχώς τα μέλη της ΟΚΡΑ, θα επισκεφθούν την Πλάκα, για να τους ξεναγήσει ο Μάνατζερ στα λημέρια του.
Κείμενο Προέδρου ΟΚΡΑ Μίμη Κυριακού
«Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου όλα τα μέλη της ΟΚΡΑ, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας, για έναν αγώνα συμβολικής σημασίας όπως ο χθεσινός! Αυτό που έγινε χθες, θα μείνει στην Ιστορία! Όχι γιατί έγινε ένας αγώνας μετά από 12 χρόνια με τα ίδια άτομα παρόντα, αλλά γιατί μπήκαν οι βάσεις του σχεδιασμού, για όσα σπουδαία θέλουμε να κάνουμε στο μέλλον! 
Πριν από 8 περίπου μήνες, όταν και βρέθηκα στο τιμόνι αυτής της μεγάλης παρέας, έδωσα μια υπόσχεση σε όλους τους ΟΚΡΙΤΕΣ: Επανασύνταξη και αναγέννηση της ΟΚΡΑ! Τώρα, έγινε το πρώτο μόλις, αλλά σημαντικό βήμα! Από εδώ και στο εξής, ο δρόμος μας είναι ευθύς! Το νερό μπήκε στο αυλάκι, προκειμένου να πραγματώσουμε το όνειρό μας, τους στόχους μας. Όλοι μαζί, όπως πάντα από το 1999 και μετά! Με την Ψυχή που χαρακτηρίζει αυτήν την παρέα! Με αυτό το όπλο την ΨΥΧΗ, και με αγάπη για την ΟΚΡΑ, θα καταφέρουμε και τα υπόλοιπα! Ζήτω η ΟΚΡΑ και οι απανταχού ΟΚΡΙΤΕΣ!»

Στιγμές Χαλάρωσης με Αρκά και Χατζή
Γούλας και Βάς
Ο Αρχηγός της ΟΚΡΑ και ψυχή της ομάδας Στέλιος Πετράκης
Θέμης σε στιγμές χαλάρωσης
Αρκάς - Γενικός - Γούλας - Χατζής
Όλη η ομάδα
Δημήτρης Σκουρλής
Γιώργος "Μαραντόνα" Σεχίδης
Γενικός - Αρκάς
Βάς - Γενικός - Αρκάς - Πρόεδρος ΟΚΡΑ ( Also known as Μίμης )
Φίλαθλοι χουλιγκάνοι.
Η μασκότ μας ο Μπέμπης
Βάς - Mr Pepos
Godzilla - Μαριάννα - Αρχηγός - Mr Pepos - Λεάρ - Κυρία Λαμπρινή
Mr Pepos - Γενικός
Βάς - Χατζής - Γούλας - Godzilla
Γενικός - Μπέμπης
Βάς - Χατζής - Mr Alex - Γενικός - Γούλας
Κείμενο Γενικού
Θυμάμαι πριν 15 χρόνια τον εαυτό μου παιδάκι , χωρίς έννοιες … Με το μυαλό να σκέφτεται  το πώς θα παίξει ποδόσφαιρο και το πώς θα περνάει όλη του την ημέρα στο περίπτερο με ανθρώπους που αγαπάει… Τα χρόνια όμως πέρασαν… Αλλά η αγάπη αυτή δεν σταμάτησε στιγμή… Στα 28 μου χρόνια πλέον και με τον τίτλο του Γενικού να με συντροφεύει για πολλά χρόνια. Ακόμα θα ήθελα να πώ ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα παιδιά που ήρθαν σε αυτό τον αγώνα που μου ξύπνησε αναμνήσεις και ζούσα στιγμές όπως τότε… Μακάρι το ματς να κράταγε παραπάνω από μία ώρα που ήταν πραγματικά πολύ λίγος χρόνος!

Αρκάς
Πετράκης
Χατζής
Μαραντόνα
Γούλας
Λεάρ
Γκοτζίλα
Βασίλης
Μίμης
Σκουρλής
Γενικός
Ορέστης
Δημήτρης
Γιωργάκης 
Απόστολος
Σπύρος
Αδερφός του Σπύρου.
Νινικόσκι
Καμακότσι
Αντωνάκης
Τσουκαλάς
Κοσμιχ
Κατσίρος
Τσίου τσίου.

Μια όμάδα , μια ιδέα , μια παρέα!

Ευχαριστώ πολύ παίδες!

1999 - 2013 και συνεχίζουμε

Υ.Γ. Λυπάμαι άμα ξέχασα κάποιον/α !